NA24.no

Investorene elsker iPhone

Foto: Paul Sakuma (AP Photo/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Det var ikke den lave oljeprisen, men telefonnyheter som dro mest opp i dag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Tross den svake oljeprisen ble det små nedganger på Dow Jones og S&P 500, mens teknologiaksjene ble drevet fremover av Apples toppsjef Steve Jobs.

Hugo Chavez bidro på sin måte til å sende enkelte aksjer den gale veien.

NA24 - din næringslivsavis

- Det at markedet ikke klarer å prestere bedre sett i lys av det kraftige fallet i energi er litt bekymringsfullt. Det er ikke et godt signal for markedets totale helse, sier markedsstrateg Michael Sheldon hos Spencer Clark, ifølge Marketwatch.

Apple-rekord
I dag lanserte Apples toppsjef Steve Jobs selskapets mobiltelefon som skal overta etter knallsuksessen iPod.

- Apple kommer til å finne opp telefonen på nytt, sier Jobs, ifølge Marketwatch.

Investorene er strålende fornøyde med nyheten og sendte selskapets aksjekurs opp med 8,3 prosent og selskapet har aldri vært mer verdt enn hva det er i øyeblikket.

Ytterligere oljefall
Da gulvhandelen stengte på NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i februar 55,64 dollar fatet. Dette er en nedgang på 45 cents.

Onsdag kommer de amerikanske oljelagertallene for forrige uke, som mest sannsynlig vil vise en oppgang i lagrene for destillater, blant annet fyringsolje og diesel. Dermed kan det gå mot den fjerde uken på rad med oppgang for de amerikanske oljelagrene.

Samtidig viser det seg at produksjonskuttene fra Opec, organisasjonen av oljeeksporterende land, er lavere enn det som var målet i oktober. Mens målet var et kutt på 1,2 millioner fat dagen, mens de ifølge en undersøkelse utført av Bloomberg bare har klart under en tredjedel av dette.

Oljekartellets største bidragsyter, Saudi-Arabia, har uttalt at de vil kutte oljeproduksjonen med 158.000 fat olje om dagen fra og med februar. Dermed kommer det oljerike landet til å kutte produksjonen med 538.000 fat olje om dagen siden oktober.

Samtaler mellom Russland og Hviterussland om gassleveranser bidrar også til å sende prisen nedover.

Oljegiganten Exxon Mobil falt med over en halv prosent etter at oljeprisen fortsatte å falle.

Chavez-følger
Dagen etter at Hugo Chavez signaliserte at staten kan komme til å ta kontroll over flere store og privateide selskaper opplevde de venezuelanske aksjene det kraftigste fallet siden Bloomberg begynte å følge dem i 1993

Aksjene til det Caracas-baserte telefonselskapet CA Nacional Telefonos de Venezuela, eller Cantv, har rast med 26.72 prosent på handelen i New York.

Den Luxembourg-baserte stålprodusenten Ternium falt med 3.6 prosent på den amerikanske handelen. Aksjene til Arlington som eier 85 prosent av Electricidad raste med 93 prosent på handelen i New York.

Statoil som har store investeringer i landet falt med hele 2,66 prosent på dagens handel. 

Les også: Vil kaste ut Statoil og - Skremmende for Statoil

Dagens nøkkeltall
Dow Jones -0,06% til 12.416,60

Nasdaq +0,23 til 2.443,83

S&P 500 -0,05% til 1.412,11

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere