NA24.no

Investorene feirer julen

Sist oppdatert:
Det er ikke bare magene, men også aksjekursene som legger på seg i romjula.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oslo Børs klatrer første dag i romjulen. Aksjehandelen er daff og rolig, men det hindrer ikke at investorene på Oslo Børs ser at porteføljene stiger i verdi. Hovedindeksen har foreløpig lagt på seg pene 0,48 prosent til 437,34 poeng.

Klikk her for å følge Oslo Børs

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen er på et svakt nivå, men børsen lar seg ikke stoppe. Tegn på at etterspørselen etter fyringsprodukter er lavere enn vanlig har bidratt sammen med økt drivstoffproduksjon til at oljeprisen falt tilbake. Lavere etterspørsel og økt produksjon er ventet å bremse fallet i oljelagrene fra USA. Et fat nordsjøolje med levering i februar koster 61,33 dollar.

Temperert olje
Temperaturene i det nordøstlige USA er høyere enn vanlig. Området som er nasjonens største forbruker av fyringsprodukter har dermed mindre behov for å fyre, og det fører til lavere etterspørsel. I morgen slippes de ukentlige tallene over oljelagrene fra USA.

Gårsdagens nyhet om at en oljeledning i Nigeria ble utsatt for en eksplosjon har foreløpig ikke påvirket oljeprisen i nevneverdig grad.

Klikk her for å følge oljeprisen

Fusjonskameratene trekker også i dag i ulik retning. Statoil faller 0,91 prosent til 162,50 kroner, mens Norsk Hydro klatrer 1,46 prosent til 190,75 kroner. DNO klatrer 0,26 prosent til 11,79 kroner etter fredagens skuffelse.

Julegleder
Selskapet som topper vinnerlisten er vannteknologiselskapet Goodtech som stiger 12,99 prosent til 4 kroner, tett fulgt av IT-selskapet Telecomputing som klatrer med 9,36 prosent til 25,70 kroner. Tredjeplassen over julevinnerne så langt tilfaller skipsrederiet Belships som stiger med 7,92 prosent til 10,90 kroner.

Det er forholdsvis liten omsetning i aksjene som preger vinnerlisten.

Fiskeaksjene herjer også på børsen. Pan Fish er den tredje mest omsatte aksje med en oppgang på 2,47 prosent til 5,80 kroner. Cermaq stiger med 2,81 prosent til 91,50 kroner.

Taperne
Norse Energy Corp er dagens taper så lang med en nedgang på 6,67 prosent. Global Geo Services følger etter med en nedgang på 5,37 prosent til 4,07 kroner.

GGS opplyste i en melding at Atlantic-undersøkelsen i Florida er utsatt til etter nyttår. Forsinkelsene betyr at mer enn 20 millioner kroner i budsjetterte inntekter forskyves fra fjerde kvartal 2006 til første kvartal 2007. Forsinket tilgjengelighet for fartøyet Odin Explorer fører også til at en multiklient-undersøkelse flyttes fra årets fjerde til neste års første kvartal.

Prosafe faller 3,60 prosent til 85,80 kroner, men nedgangen må sees i sammenheng med at aksjen går ex. utbytte på 20 kroner før splitt. Prosafe har sin første handledag etter å ha blitt splittet i fem. Det vil si at én gammel aksje gir fem nye aksjer.

I morgen blir for øvrig selskapet Deep Sea Supply Plc. notert på børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere