NA24.no

Invivo gir opp børsdrømmen

Foto: Falch, Knut (Scanpix)
Sist oppdatert:
Foreslår stryking fra Oslo Axess

Styret i Invivosense ASA har torsdag kveld besluttet å kalle inn til ekstraordinær generalforsamling i selskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Generalforsamlingen skal behandle et forslag om å stryke selskapet fra aksjehandelsplassen Oslo Axess, som er tilknyttet Oslo Børs.

Teknologiselskapet som utvikler engangssensorer for medisinsk diagnostikk og overvåking har slitt med pengeproblemer den siste tiden, uten at de opplever å ha fått noe ut av handelsplassen.

Les mer: Pengenød i Invivo

- Ikke en kapitalkilde
- I den perioden siden selskapet har vært gjennom siden noteringen, har ikke Oslo Axess representert en reell kilde til kapital, spesielt med tanke på sammenlignbare selskaper uten inntjening, skriver styreleder Kjell Arne Ingebrigtsen i et dokument som følger med innkallelsen.

Når selskapet nå ønsker å strykes er ikke det kun fordi noteringen ikke har vært til hjelp. Styret mener faktisk den har vært et hinder.

- I vår søken etter finansielle og/eller industrielle partnere har det forhold at vi har vært børsnotert medført begrensninger ved håndheving av reglene for konfidensialitet og innsideinformasjon. Vi har ved gjentatte anledninger opplevd at spesielt utenlandske interessenter har takket nei til mer informasjon fremfor å underlegge seg disse reglene, forteller Ingebrigtsen.

Laber omsetning
I tillegg pekes det på at omsetningen i aksjen har vært utrolig laber. Kun vel 0,3 prosent av aksjene er blitt omsatt på årsbasis.

- Så lenge aksjene ikke reelt sett er omsettelige for aksjonærene, vil fordelene i form av økt mulighet for finansiering og økt mulighet for industrielt partnerskap, overgå mulighetene ved en strykning, hevder styret i dokumentet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere