IOK-krav: Cocktail med Kongen

KONGENS SKÅL: Den internasjonale olympiske komité krever å få skåle med Kongen. Her er det tidligere statsminister Jens Stoltenberg som har æren i anledning Kong Haralds 70 års-dag i 2007.

KONGENS SKÅL: Den internasjonale olympiske komité krever å få skåle med Kongen. Her er det tidligere statsminister Jens Stoltenberg som har æren i anledning Kong Haralds 70 års-dag i 2007. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

IOK-medlemmene krever cocktailmottakelse på Slottet og egne OL-filer på motorveiene.

01.10.14 06:08

Den internasjonale olympiske komité (IOK) har over 7.000 sider med krav og spesifikasjoner til Oslo som søkerby. En rekke av kravene som VG har fått tilgang til, harmonerer heller dårlig med visjonen om et nøkternt OL i Oslo.

Blant annet forlanger IOK-medlemmene å få møte Kong Harald før åpningsseremonien. Etterpå skal de ha cocktailmottakelse, hvor drinkene skal betales av Kongehuset eller eventuelt den norske OL-komiteen.

- Jeg skjønner at mange av disse punktene kan fremstå som underlige, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H), som er leder for søkerkomiteen.

IOK-medlemmene forlanger også at det opprettes egne OL-felt på alle veier hvor IOK-toppene ferdes, at trafikklys tilpasses slik at OL-trafikken blir prioritert, og at det er egne innganger for IOK-medlemmene på flyplassen.

Videre skal det være kontinuerlig tilgang på mat og drikke av høy kvalitet, og barene på IOK-hotellene må være oppe ekstra sent.

Hvor mange av disse kravene IOK til slutt vil få gjennomslag for hvis OL blir tildelt Oslo, avhenger av forhandlingene mellom Oslo og IOK hvis Stortinget gir statsgaranti.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.