*Nettavisen* Økonomi.

Ipad 2 kan få superskjerm

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Apple presser ekstrem oppløsning inn på den 10 tommers skjermen, ifølge lekkasje.

21.01.11 15:26

[Amobil.no]: Dagens Ipad ble lansert i januar i fjor. Rett før man forventer lansering av oppfølgeren melder nettstedet macrumours.com at man har funnet en grafikkpakke for det kommende nettbrettet. Denne ikonpakken antyder at Ipad 2 vil få en ganske ekstrem skjermoppløsning.

Iphone 4 med sitt høyoppløste "Retina Display" ble lansert etter dagens Ipad, og telefonen har høyere pikseltetthet enn Apples nettbrett.

Ekstrem oppløsning

Det er i den nye Ibooks-applikasjonen at det skal ligge ikoner merket med "Ipad2x".

Oppløsningen på disse antyder en total skjermoppløsning på hele 2048 x 1536 piksler.

Dette er høyere enn standarden for Full-HD, 1920 x 1080 piksler - en oppløsning vi vanligvis kun ser i skjermer på omkring 20 tommer og oppover.

Ved en størrelse på ti tommer gir dette fortsatt ikke like høy pikseltetthet som vi kjenner fra Retina Display som er på 3,5 tommer med 960 x 640 piksler. Nettstedet påpeker likevel at dette er den enkleste måten å øke skjermoppløsningen på.

Også tidligere har Apple økt oppløsningen ved å doble antall piksler horisontalt og vertikalt. Dette gjør at eldre programvare enkelt kan kjøre på den nye skjermen uten å måtte skrives om eller utstyres med ny grafikk.

Få Nettavisen på iPad - klikk her

Svært lyssterk skjerm?

Nettstedet infosyncworld.com spekulerer i at den nye skjermen ikke bare vil få høyere oppløsning, men at den også vil bli ekstremt lyssterk. Her er det snakk om LGs NOVA-teknologi, som vi nylig fikk se på LGs kommende Optimus Black.

Dette skal være den mest lyssterke skjermteknologien som er tilgjengelig i dag.

Årsaken nettstedet oppgir er at Ipad i dag får en del pepper for lesbarheten utendørs, og at en NOVA-skjerm vil bøte på dette.

Spesielt i disse dager med e-bøker og nettbrettrettede publikasjoner skal et slikt valg av skjermteknologi være fornuftig.

Les også:Ipad 2 kommer i år (mobilen.no)

Se enda flere detaljer om Ipad 2 i artikkelen på Amobil.no

(Kilder: macrumours.com, infosyncworld.com, appleinsider.com, business.dk)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag