*Nettavisen* Økonomi.

iPhone 4 kan gi tilkoblingstrøbbel

iPhone 4 sitter godt i holderen fra TomTom, men det er også alt. Den når nemlig ikke langt nok ned på kontakten til at du får glede av lading og andre tilleggsfunksjoner holderen er ment å gi. Foto: (Apple)

Og denne gangen er det ikke antenna som er problemet.

30.08.10 05:46

[Mobilen.no]: Bytter du fra en gammel iPhone til iPhone 4 vil du oppdage en del av tilbehøret du brukte til iPhone 3GS har blitt ubrukelig.

Bunnpluggen på de to er den samme, men ettersom det er fysiske forskjeller på de to, så passer iPhone 4 ikke nødvendigvis inn på det gamle tilbehøret du har kjøpt.

Formstøpt
I de aller fleste tilfeller er det ikke noe problem, ettersom plassen rundt kontakten på tilbehøret gjerne er litt romslig.

På utstyr som er beregnet for ulike iPhone og iPod-enheter finnes det gjerne også en utskiftbar plastsokkel rundt kontakten, slik at forskjellige enheter skal stå like støtt. Om iPhone 4 ikke vil komme skikkelig ned på kontakten, så er det bare å fjerne denne plasten.

Formen på bunnen
Men det er når tilbehøret er utformet for iPhone 3 eller 3GS at problemet kan oppstå. Disse modellene har en rundere og smalere bunn enn iPhone 4. Eller sagt på en annen måte – iPhone 4 kommer ikke langt nok ned på kontakten til at det blir en stabil forbindelse.

Nå er det ikke første gang overgangen til en ny mobiltelefon gjør gammelt tilbehør ubrukelig. Men det kan være verdt å tenke på om du vurderer å bytte fra gammel til ny iPhone.

Blant tilbehør som ikke kan brukes med iPhone 4 er TomToms bilholder med GPS, en rekke dockingstasjoner til 3GS, formstøpte bilholdere og en del beskyttende omslag med designtilpasset innfestning.

Har du kostbart tilbehør du ønske å bruke også i fremtiden så kan det være lurt å sjekke om dette er kompatibelt med iPhone 4.

Les også: Test av iPhone 4

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.