NA24.no

iPhonen har landet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter flere måneder med venting og lange køer kan amerikanerne endelig få fingrene i telefonen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er nå gått et halvt år siden Apples toppsjef Steve Jobs stolt presenterte produktet som på mange måter har som mål å overta suksessen til selskapets musikkspiller iPod.

NA24 - din næringslivsavis

Amerikanerne har de siste døgnene stått i køer og hengt utenfor Apple og AT&T-butikker over hele USA i håp om at de skal få tak i telefonen før den blir utsolgt.

- For gira
- Jeg var for gira til å sove. Apple har en evne til å skape veldig lette-å-bruke produkter. Deres inntreden i mobilmarkedet er langt på overtid, mener jeg, sier Pablo Defendini, grafisk designer, ifølge AP.

Og han er neppe alene om å forsøke å få tak i en av de berømte dingsene. Apple selv har satt seg som mål at de skal selge ti millioner telefoner innen 2008, noe som vil gi de rundt en prosent av mobilmarkedet på verdensbasis. Telefonen er ventet å komme til Europa senere i år og til Asia i 2008.

Men tross prislappen i USA på 499 og 599 dollar per stykk venter flere analytikere at Apple kan vente seg å selge så mange som opptil 45 millioner enheter innen to år.

- Det er galskap
- Det er galskap. Over-hyping denne tingen øker bare risikoen får at det kan komme til å se ut som en tabbe. Apple vil slå rekorder for en telefon av denne typen, men å selge titalls millioner enheter så fort kommer til å bli vanskelig. Førstegenerasjonsprodukter har alltid problemer som du ikke vet om før produktet er ute, sier en industrianalytiker, ifølge AP.

Men selv om Apple har gjort det stort med sine iPoder og Machintosher venter mange seg at selskapet kan få problemer når de skal ut og kjempe på hjemmebanen til etablerte giganter som Nokia og Motorola.

Apple har ikke opplyst om hvor mange telefoner som er tilgjengelige ved lanseringen, men analytikere forventer at de vil være utsolgt tidlig i neste uke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere