Gå til sidens hovedinnhold

iPod-konkurrent til én krone?

Nettbutikken Amazon vil ikke la Apple få råde grunnen alene med iTunes og iPod. Nå vurderes det å gjøre som med mobiltelefoner - selge spillere til én krone.

HOUSTON: (NA24): Amazon.com er en gigant innen netthandel, og omsatte i fjor for 8,5 milliarder dollar, eller 58 milliarder kroner. Utgangspunktet var bøker, men i dag selges også CDer, elektronikk og en rekke andre varegrupper.

Men når det gjelder nedlasting av musikk er Amazon.com og andre blitt parkert av Apples iPod-spillere og nettbutikken iTunes.

Det har ikke Amazon tenkt å sitte å se på lenger, ifølge en artikkel i avisen Wall Street Journal. Ifølge avisen planlegger Amazon en nettbutikk for nedlasting av musikk allerede til sommeren.

Mobil-vri
For å forsøke å løsne Apples jerngrep om dette markedet, skal Amazon jobbe angivelig jobbe med en modell hvor man selger kraftig subsisierte spillere koblet sammen med en abonnementsordning som gir tilgang til musikk fra Amazons butikk.

Dette er den samme modellen som har bidratt til den voldsomme veksten i verdens mobilmarked.

Amazon skal være kommet langt i forhandlinger med de fire ledende plateselskapene Universal, Sony BMG, Warner og EMI, ifølge anonyme kilder.

Apple-dominans
Apples iPod og iTunes, som fungerer godt sammen, dominerer markedet for nedlastbar musikk, selv om flere konkurrenter er på banen.

Når det gjelder spillere, har Apples iPod rundt to tredjedeler av markedet. I fjerde kvartal i fjor solgte Apple 14 millioenr iPod-spillere.

Markedet for nedlastbar musikk er foreløpig lite i forhold til CD-markedet, men mens det siste har stagnert, vokser nedlasting kraftig, og de fleste mener dette er fremtidens musikkdistribusjon.

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden