NA24.no

iPoden er livsfarlig

Sist oppdatert:
De er små og superpopulære, men kan være livsfarlige.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mennesker som har fått implantert en pacemaker kan risikere at iPoden forstyrrer elektronikken og får hjerteovervåkeren til å stoppe opp.

NA24 - din næringslivsavis

Det viser en ny undersøkelse, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Undersøkelsen testet musikkspillerens effekt på 100 pasienter med pacemaker og en snittalder på 77 år. Elektroniske forstyrrelser ble oppdaget halvparten av gangene som iPoden ble holdt fem centimeter unna pasientenes bryst i mellom fem og ti sekunder.

Stoppet opp
Undersøkelsen foretatt på Michigan State University testet ingen andre elektroniske apparater enn den superpopulære iPoden.

I noen tilfeller fikk musikkspilleren pacemakeren til å feiltolke hjerterytmen og i ett tilfelle stoppet hjertestabilisatoren helt å fungere. Nyheten er av det særdeles dårlig slaget for Apple.

Kjempesuksess
Apples kassasuksess iPod har solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer siden lanseringen i 2001. Med det har den lille hjelperen bidratt til at aksjekursen har passert gamle høyder på børsen, og soper inn penger.

I tillegg til å være tidenes raskest selgende musikkspiller, har Apple stadig vekk gitt iPod flere funksjoner og bruksområder. Nå kan du også se både bilder og video på den, i tillegg til å høre musikk og bruke iPoden som en ekstern harddisk.

Apple har gjennom iTunes verdens største musikkatalog med mer enn fem millioner sanger, 350 tv-serier og mer enn 400 filmer. Ifølge Apple Insider har Apple solgt mer enn 2,5 milliarder låter, 50 millioner tv-serier og mer enn 1,3 millioner filmer, noe som gjør iTunes til den mest populære nettbutikken for musikk, TV og film.

Flere millioner i måneden
Apple hadde et resultat etter skatt på 770 millioner dollar i siste kvartal, opp fra 410 millioner samme kvartal i fjor. Overraskelsen kom primært på marginsiden, som er mye sterkere enn ventet.

Apple solgte 10,5 millioner iPod-spiller i kvartalet. Selv om det var en økning på 24 prosent, hadde markedet ventet enda litt høyere iPod-vekst grunnet den enorme kjøpekraften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere