NA24.no

Irak fikk viktig lån

Sist oppdatert:
Det internasjonale pengefondet er fornøyd med den økonomiske politikken i Irak, og gir landet et lån på 4,6 milliarder kroner.

- De irakiske myndighetene har lyktes i å holde makroøkonomien stabil i 2005 til tross for det ekstremt vanskelige sikkerhetsbildet, sier direktør Takatoshi Kato i Det internasjonale pengefondet til BBC.

Det internasjonale pengefondet håper at lånet vil føre til at flere land bidrar med lån og ressurser til gjenoppbyggingen av Irak.

Iraks utenlandsgjeld er svimlende høy, og en gruppe på 19 land - den såkalte «Paris-klubben» - har alene til gode 38,9 milliarder dollar. Gruppen har ventet på en avgjørelse fra Det internasjonale pengefondet før landene godtar en sletting av 80 prosent av gjelden.

Bush-administrasjonen applauderer Det internasjonale pengefondet beslutning om å gi Irak lånet på 4,6 milliarder kroner.

Washington legger vekt på at de økonomiske reformene blir utført etter planene selv om det nesten daglig meldes om blodige selvmordsaksjoner i og rundt Bagdad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere