*Nettavisen* Økonomi.

Irak-olje for DNO

Foto: Scanpix

Viktig produksjon for oljeselskapet i de kurdiske områdene i Nord-Irak.

DNO inkluderer for første gang produksjon fra Nord-Irak i sine månedlige oppdateringer. I juli lå den totale produksjonen på 17.040 fat oljeekvivalenter om dagen hvorav 3.196 fat stammer fra Kurdistan.

NA24 - din næringslivsavis

Samtidig økte produksjonen fra både Norge og Jemen i forhold til juni da den totale produksjonen lå på 13.580 fat olje om dagen.

I andre kvartal lå den gjennomsnittlige produksjonen på 12.841 fat olje om dag, mens selskapet produserte 12.310 fat olje om dagen i mai.

Produksjonen kommer fra en utstrakt test fra brønnene i Tawke-feltene i Kurdistan for å samle ytterligere informasjon om reservoarene og brønnenes produktivitet. De produserte volumene i forbindelse med testene er blitt inkludert i de månedlige rapportene med 55 prosent arbeidsinteresse og oljen ble levert til lokalt med tankbil transport. Test produksjonen vil fortsette i august, opplyser selskapet i en børsmelding.

Nye brønner og vellykkede brønnoverhalinger har bidratt til at produksjonen fra Jemen har økt, samtidig som oppstart av produksjon ved Enoch-feltet har gitt produksjonstilvekst i Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.