*Nettavisen* Økonomi.

Iran angrep rigg

Foto: SCANPIX

Iranske styrker skal ha tatt kontroll over en rumensk oljerigg i Persiabukten.

Det melder Bloomberg News. Riggen skal ha befunnet seg i farvannet utenfor Iran og det er et iransk kamphelikopter som ledet an i angrepet. Militære styrker fra den iranske hæren skal ha tatt kontroll over riggen.

NA24 - din næringslivsavis

Riggen er eid av det rumenske selskapet Grup Servicii Petroliere, og befant seg i Salman feltet da de militære styrkene tok kontroll over radiorommet i riggen. Iranerne skjøt mot riggen kran med maskingeværer, sier en representant for riggselskapet og opplyser at de ikke får kontakt med riggen. Rundt 26 arbeidere befant seg på plattformen da angrepet på Horizont startet.

I forrige uke ba Iran De forente arabiske emirater om å sørge for at en annen rigg fra det rumenske selskapet i samme område ble returnert til landet. Riggen hadde blitt tauet vekk etter en disputt rundt kontrakter med det iranske selskapet Oriental Oil Kish.

I 2005 suspenderte den iranske presidenten Mahmaoud Ahmadinejad det samme oljeselskapet etter at ledelsen ble beskyldt for å ha vært innblandet i korrupsjonsskandaler og tette bånd med det amerikanske Halliburton.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.