*Nettavisen* Økonomi.

Iran gleder seg over oljeprisen

Arkivbilde av Irans president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: Scanpix/Reuters

Irans president Mahmoud Ahmadinejad gleder seg over den rekordhøye oljeprisen.

Mange mener Iran er skyld i den høye oljeprisen etter at landet nekter å bøye av i atomstriden. Men landet, som er verdens fjerde største produsent av olje, gleder seg over utviklingen.

Det iranske nyhetsbyrået Mehr News Agency melder nemlig om at den iranske presidenten, Mahmoud Ahmadinejad, er svært så godt fornøyd.

- Oppgangen i oljeprisen og veksten i oljeinntektene er svert god, og vi håper at oljeprisen når sitt rette nivå, sa Ahmadinejad til nyhetsbyrået ifølge Reuters.

Presidenten sa ikke hvilket nivå han mener er det rette, men hans siste utspill samt andre kommentarer fra tidligere indikerer ifølge Reuters at han mener oljeprisen burde stiger over dagens rekordnivåer på 74 dollar fatet.

Torsdag da den iranske oljeministeren Kazem Vaziri-Hamaneh at Iran var fornøyd med økte priser. Han gav mangel på bensin i USA skylden, ikke mangel på råolje i verden.

Men gleden over den høye oljeprisen, med påfølgende kroner i kassen for oljeeksportørene, deles ikke av andre medlemmer av oljekartellet OPEC. De aller fleste mener at for høy pris på oljen vil skade verdensøkonomien, og dermed undergrave langsiktige og stabil utvikling.

Iran har tidligere delt dette synet, men har nå meldt seg inn i klubben av hauker i OPEC, der blant annet Hugo Chavez fra Venezuela har tatt til orde for høye priser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.