*Nettavisen* Økonomi.

Iran påvirker ikke oljeprisen

Oljeprisen holder seg stabil, etter at Irans atomforhandler sa at Teheran er klare for seriøse forhandlinger, tross at landet tok kontroll over en rumensk rigg før i dag.

22.08.06 21:37

Les NA24 på mobil

Iran har overlevert sin respons på et forslag om landets atomprogram. Ifølge TV-stasjonen Al-Alam, overleverte Irans sjefforhandler svaret til utsendinger for de seks landene som står bak forslaget. De seks har tilbudt Iran en rekke politiske og økonomiske insentiver om den omstridte urananrikingen innstilles. Detaljene i svaret er foreløpig ikke kjent.

- Vi vil studere Irans svar nøye, men om de ikke møter kravene fra FN, vil vi følge opp med økonomiske sanksjoner, sier FN-ambassadør John Bolton ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen NYMEX i USA kostet et fat olje,, med referanseverdi WTI og levering i september, 72,65 dollar, dette var en oppgang på 20 cent. Ettersom septemberterminen opphører tirsdag var omsetningen høyere på oktoberterminen som gikk ned 22 cent til 73,08 dollar fatet.

Etter at gulvhandelen stenger fortsetter handelen elektronisk.

Følg oljeprisen her

Angrep rigg
Iranske styrker skal tidligere i dag ha tatt kontroll over en rumensk oljerigg i Persiabukta. Riggen skal ha befunnet seg i farvannet utenfor Iran og det er et iransk kamphelikopter som ledet an i angrepet. Militære styrker fra den iranske hæren skal ha tatt kontroll over riggen. Men dette merkes ikke i markedet.

-Dette er ytterligere en påminnelse om at de geopolitiske risikoene er noe som markedene må venne seg til. Markedene er følsomme mot utviklingen i Midtøsten, sier Robert Talbut, investeringssjef hos Royal London Asset, til Bloomberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.