*Nettavisen* Økonomi.

Iran senker Europa

Irans angrep mot en oljerigg i Persiabukta bidrar til nedgang på børsene i Europa.

22.08.06 15:01

Iranske styrker skal ha tatt kontroll over en rumensk oljerigg i Persiabukten. Riggen skal ha befunnet seg i farvannet utenfor Iran og det er et iransk kamphelikopter som ledet an i angrepet. Militære styrker fra den iranske hæren skal ha tatt kontroll over riggen.

NA24 - din næringslivsavis

-Dette er ytterligere en påminnelse om at de geopolitiske risikoene er noe som markedene må venne seg til. Markedene er følsomme mot utviklingen i Midtøsten, sier Robert Talbut, investeringssjef hos Royal London Asset, til Bloomberg.

Mindre vekst enn ventet
Konsumprisindeksen i euroområdet steg med 2,6 prosent på årsbasis i september, viser tall fra Eurostat. På forhånd var det ventet en prisvekst på 2,5 prosent, ifølge tall hentet inn av Bloomberg.

Samtidig med at Eurostat tirsdag morgen presenterte tallene for prisindeksen, viser ZEW-indeksen - som regnes som den viktigste økonomiske indikatoren i euroområdet - en lavere vekst enn ventet.

ZEW-indeksen måler fremtidstroen for euroområdet blant 350 investorer og analytikere i Tyskland. Indeksen ble plottet til 39,4 poeng for september, en oppgang fra 38,6 i august. Likevel var dette mindre enn de 42 poengene markedet hadde ventet på forhånd.

Aksjemarkedene i Europa viser nedgang tirsdag. CAC40, DAX og FTSE-indeksene er alle ned med mellom 0,2 og 0,47 prosent.

Du kan følge Oslo Børs her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.