NA24.no

Iran skal investere 450 mrd.

Foto: Scanpix/AFP
Sist oppdatert:
Vil bruke brorparten av pengene på å bygge ut felt der StatoilHydro er operatør.

Iran planlegger å investere rundt 70 milliarder dollar (450 milliarder kroner) i forbindelse med utbyggingen av to gassfelt. Dette vil skje i perioden 2010 til 2015, skriver nettutgaven til Upstream og refererer til iranske medier.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Det er sjefen for det statlige iranske oljeselskapet NIOC, Seifollah Jashnsaz. som sier at Iran vil investere 40 milliarder dollar for å ferdigstille de gjenstående prosjektene ved South-Pars-feltet. Det vil skje i den femte femårsplanen som løper frem til 2015. I tillegg skal de investere 25 milliarder dollar i North-Pars. Ifølge nettstedet er det uklart hva de siste fem milliardene skal benyttes til.

statoil, olje iran qatar

Det er heller ikke klart hvordan Iran skal finansiere disse planene, men de skal ha planer om å få finansiering på litt over én milliard dollar fra asiatiske banker. I tillegg skal de utstede obligasjoner for over 12 milliarder dollar.

Iran har verdens nest største gassreserver, og er den femte største eksportøren av olje i verden. South-Pars er det største gassfeltet i verden og er delt mellom Irans og Quatars sektorer i Den persiske golf.

StatoilHydro er operatør for utbyggingen på gass- og kondensatfeltet South Pars 6, 7 og 8 i iransk sektor og har i tillegg drevet lete- og boreaktiviteter på land.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere