Iran tillater likevel CNN

Iran gikk tirsdag tilbake på sitt forbud mot CNN, dagen etter at regjeringen forbød den amerikanske TV-kanalen å jobbe i landet.

17.01.06 08:43

Forbudet kom etter at CNN gjorde en feil ved oversettelse av en kommentar om atomteknologi fra president Mahmoud Ahmadinejad.

Ahmadinejad ga ordre om at forbudet skulle avblåses fordi CNN «hadde bedt om unnskyldning» for feilen, melder statlig iransk fjernsyn.

Forbudet ble innført mandag etter at CNN oversatte presidenten dit hen at han snakket om «atomvåpen» da han i virkeligheten snakket om «atomteknologi» ved en pressekonferanse nylig, melder Associated Press.

Iranske hauker har kalt den feilaktige oversettelsen for en «overlagt» handling fra CNNs side for å skape misforståelser om Irans posisjon på et viktig tidspunkt for de internasjonale atomforhandlingene. Forbudet illustrerte hvor spent situasjonen mellom Iran og Vesten er for tiden.

Selv etter at forbudet ble fjernet beskrev en iransk avis tirsdag CNN-korrespondent Christiane Amanpour som en «CIA- og Mossadagent» som burde forbys innreise til Iran. Regjeringen kom ikke med slike anklager.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.