NA24.no

Iran tynger børsen

Uttalelser fra Irans president forsterker nedturen på Oslo Børs.

Oljeprisen bidrar til at Oslo Børs faller tilbake etter en langt sterkere start på dagen. Hovedindeksen er ned 0,56 prosent til 462,27 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Det var etter at den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad sa at Iran kan komme til å stoppe programmet med anrikingen av uran og returnere til forhandlinger. Det eneste kravet fra Ahmadinejad er at de vestlige landene er villige til å gjøre det samme.

Skal diskutere Iran
I morgen skal FNs sikkerhetsråd møtes for å diskutere Iran-saken, og nå virker det som om Iran har inntatt en mer forsonende rolle. Dette er med på å redusere den politiske risikoen for oljeprisen.

Ved råvarebørsen i London koster et fat nordsjøolje med levering i april 57,71 dollar.

Nedgangen i oljeprisen sender Statoil ned 1,26 prosent til 156,50 kroner. Statoils andre gassbrønn på det store gassfeltet Shah Deniz har begynt å produsere, men markedet ser ikke ut til å bry seg om denne nyheten.

Fusjonskammeraten Hydro faller 1,41 prosent til 192,25 kroner. Selskapets internrevisjon skal undersøke lekkasjen i forbindelse med fjerderesultatet som var på avveie.

Travelt på børsen
Markedsovervåkningsavdelingen til Oslo Børs hadde nok en travel dag. Tre ganger har de vært nødt til å innføre en børspause for å undersøke kursutviklingen i tre aksjer.

Først ut var Northland Resources som steg kraftig uten at det forelå noen synlig grunn til det. Etter en liten stund kom påminnelsen at handelsrestriksjonen på selskapets nye aksjer som ble utstedt i forbindelse med børsnoteringen i fjor blir nå opphevet. Aksjen stiger 10,76 prosent til 17,50 kroner.

Oslo Børs måtte også se litt nærmere på kursutviklingen i NutriPharma. Etter kort tid ble børspausen opphevet. Aksjen klatrer 26,22 prosent til 2,84 kroner etter at Orion Securities tar aksjen inn i denne ukens utgave av Børsspeilet fra Økonomisk Rapport.

Flere pauser
Scana Industrier var også en kursrakett uten at noen helt kunne forklare hvorfor. Ifølge markedsaktører skal to av de største meglerhusene på Oslo har ringt rundt til flere av selskapets aksjonærer for å samle en større post.

Konserndirektør for økonomi og finans Christian Rugland i Scana Industrier bekrefter til NA24 at han har hørt fra enkeltaksjonærer at det har vært henvendelser i forbindelse med at noen ønsket å samle sammen en større aksjepost. Men dette gjaldt i forrige uke.

Like etter bekrefter selskapet at de har fått inn en ny kontrakt fra riggselskapet Sevan Marine. Kontrakten har en verdi på 25 millioner kroner.

BW Gas slo forventningene i markedet da de la frem sitt resultat for fjerde kvartal. Aksjen stiger 6,34 prosent til 75,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere