Irland mot krisehjelp

Foto: Wiktor Dabkowski (Scanpix)

EU-toppene kan sende pengestøtten i dag.

18.11.10 12:28

Sjefen for den irske sentralbanken, Patrick Honohan, sier nå at han venter at landet vil søke om en redningspakke fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF). Han anslår støtten til flere titalls milliarder euro, for å redde irske banker fra kollaps.

Det er ventet at lånene vil bli gitt til 5 prosents rente, noe som tilsvarer rentenivået i redningspakken til Hellas. Grekerne fikk hjelp til å redde landet fra kollaps fra EU og IMF i april i år.

På vei i dag
Det er ventet at redningspakken vil bli vedtatt allerede torsdag. Representanter for EU, IMF og Den europeiske sentralbanken vil lande i Dublin i løpet av dagen.

Resultatet av møtet torsdag vil trolig føre Irland ute av sin akutte krise. Den har gitt ringvirkninger på hele finansmarkedet den siste uken. Nå kan ting være i ferd med å stabilisere seg.

Redde for Spania
EU presser nå på for å legge den irske ballen død.

- EU legger press på irene for å få en rask avklaring på saken, i frykt for at markedsuroen skal eskalere som den gjorde på vårparten i forbindelse med Hellas. Ved å bidra til å skape tillit til at irene og grekerne vil håndtere gjelden sin, er ønsket å forhindre at mistroen i markedene sprer seg mot et land som er «for stort til å redde»: Spania

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag