Isfront mellom Røkke og Lund

En bitter maktkamp skal ha ført til isfront mellom to av Norges mektigste ledere.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Aker Kværners Kjell Inge Røkke og Statoils Helge Lund jobbet i mer enn fire år sammen i Aker Kværner før det skar seg. Dagens Næringsliv forteller at en bitter kamp om makt og strategi sto bak bruddet. Selv om Kjell Inge Røkke og Helge Lund er på toppen i to av Norges største selskaper skal ikke striden mellom de to være glemt.

NA24 - din næringslivsavis

20. november 2003 var det styremøte i Aker Kværners lokaler på Lysaker, og det var her striden mellom konsernsjef Lund og styreformann nådde et klimaks. Helge Lund hadde med seg et notat til styret med skarp kritikk av Kjell Inge Røkke.

Ifølge sentrale kilder Dagens Næringsliv har vært i kontakt med oppfattet Røkke notatet som mistillit, og som et forsøk fra konsernsjefen på å få resten av styret til å kaste styreformannen.

Det spekuleres i avisen også i at det var Lund som stod bak da Eivind Reiten i tolvte time stoppet prosessen som skulle ført til en nær allianse mellom Aker Kværner og Hydro.

- Det er viktig for meg å få sagt at jeg ikke har noe uoppgjort med Helge Lund, kommenterer Røkke til avisen.

Interesseorganisasjonen Norsk Industri uttrykker full tillit til at "guttene" Røkke og Lund har et profesjonelt forhold til hverandre.

- Så det ville derfor vært utryddig om Norsk Industri skulle gå ut og ha en oppfatning om en påstått personstrid, og denne personstridens eventuelle innvirkning på forhholdet mellom selskapene, sier informasjonsdirektør i Norsk Industri, Finn Langeland til dn.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag