NA24.no

Island får krisepenger

(Scanpix)
Sist oppdatert:
IMF med gladmelding til arge islendinger.

- Vi vil komme frem til en løsning med Island i styremøtet neste onsdag. Det er nå enighet om å hjelpe islendingene, sier IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn til journalister i forbindelse med G20-møtet i helgen, ifølge AFP.

NA24 - din næringslivsavis

Han ville imidlertid ikke si hvor stort kriselånet blir.

Søkte om to mrd
Tidligere rapporter sier imidlertid at sagaøya ønsker over to milliarder dollar fra det internasjonale pengefondet (IMF).

Nå kommer godordene fra Strauss-Kahn som en etterlengtet melding for øyas innbyggere.

Lørdag demonstrerte nemlig om lag 6000 arge islendinger i Reykjavik, der de krevde regjeringens avgang, for å la noen andre slippe til i disse kristider.

Innbyggerne på sagaøya har spesielt reagert på nyheten om at toppsjefene i blant annet Kaupthing fikk slettet sin private gjeld i banken, rett i forkant av konkursen.

Arge islendinger
Demonstrantene på Island øker i hver eneste demonstrasjonsmarsj, og noen spår at de snart vil nå kokepunktet på vulkanøya.

IMF skulle egentlig vurdere Islands forespørsel om lån den 5. november, men det hele ble da utsatt i forbindelse med at Storbritannia og Nederland gikk i klinsj med islandske myndigheter.

Islendinger står nå overfor en boligrente på over 20 prosent. Flere nekter å betale på lånet sitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere