Israel bombet regjeringsbygg

Bombene fra de israelske jagerflyene ødela utenriksministeriet til palestinerne i Gaza torsdag morgen.

13.07.06 06:20

13 mennesker kom til skade da israelske kampfly slapp bomber mot det palestinske utenriksministeriet tidlig torsdag morgen.

Det israelske forsvaret bekreftet bombingen, og sa at grunnen var at Hamas leder regjeringen, og at utenriksministeriet har deltatt i planleggingen av terrorhandlinger.

Klokken var 01.30 lokal tid da bombene traff bygningene, og en stor ildkule og svære røyksøyler sto opp av bygningen umiddelbart etter dette. Blant de 13 skadde var det minst seks barn. De skadde befant seg i bygninger som ligger i nærheten av regjeringsbygningen. Det er ikke kjent om noen befant seg i bygningen som var målet for de israelske bombene.

Hus og biler i et stort område rundt ble skadet i angrepet, og både tredje- og fjerdeetasje i departementsbygningen ble totalt ødelagt.

Angrepet er det siste i den to uker lange offensiver fra israelsk side mot de palestinske områdene. Tidligere onsdag slapp israelerne en 250 kilos bombe på et hus i Gaza hvor lederne for Hamas møttes. Ni medlemmer av samme familie ble drept.

Israel har også gått inn i Sør-Libanon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.