NA24.no

Israel drepte i buffersonen

Sist oppdatert:
To palestinere har blitt drept i det første dødbringende israelske luftangrepet siden grenseområdene nord på Gaza ble erklært som ingenmannsland.

Samtidig var det slutt på en våpenhvile som har bidratt til å redusere volden i området drastisk.

Israel sier i en uttalelse at landets luftforsvar rammet militante aktivister som var i ferd med å skyte en rakett mot Israel sent lørdag kveld. Israel har erklært grenseområdene mellom Israel og Gaza for ingenmannsland, og advart om at palestinere som beveger seg inn i området kan bli skutt.

Området inkluderer ruinene av israelske bosetninger som ble ødelagt da Israel trakk seg ut av Gaza i sommer. Siden den gang har militante brukt grensenære områder til å skyte raketter inn i Israel.

Ved midnatt var det formelt slutt på en våpenhvileavtale som kom i stand i Egypt 8. februar 2005.

Sprengte FN-klubb
Væpnede palestinere kastet også granater i FN-klubben i Gaza by tidlig søndag.

Ifølge lokale myndigheter bandt fem væpnede menn en vakt i bygget før de kastet eksplosivene. Vakten ble slått med et våpen og skadet. Han ble brakt til sykehus i Gaza for behandling.

Bygningen ble skadd av eksplosjonene, som skjedde i 01-tiden norsk tid.

FN-klubben er kjent som det eneste stedet i Gaza by der alkohol serveres, men klubben var stengt da angrepet fant sted. Bare utlendinger har lov til å besøke klubben, melder Associated Press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere