*Nettavisen* Økonomi.

IT-comeback i USA

Etter skjelvinger tidligere i uken, steg USA-børsene torsdag, anført av IT-sektoren. Men etter børs ødela Motorolas kvartalsrapport optimismen.

19.01.06 22:51

HOUSTON (NA24): USA-børsene steg klart torsdag, og i dag var det IT-sektoren som var sterkest, mens disse har vært problemet de siste to dagene.

Fokus denne uken har vært på skuffende kvartalsresultater fra IT-selskaper, først og fremst fra Intel og Yahoo. Da dette ble kombinert med et kraftig fall på Tokyo-børsen, som endog ble stengt en periode på grunn av det store volumet, ble det uvanlig nervøse dager.

I dag ble det imidlertid oppgang. På IT-fronten steg chip-produsenten Advanced Micro Devices hele 11 prosent etter en kvartalsrapport som viser at denne lillebroren til Intel er i ferd med å bli en farlig utfordrer.

Men bildet er definitivt blandet, for etter børs torsdag kom kvartalstallene til Motorola, og kort tid etter er denne aksjen ned rundt 7 prosent i handel etter børs. Motorola-aksjen har vært meget sterk de siste månedene.

Selskapet ser ut til å ha innfridd på bunnlinjen, men en omsetningsvekst på 18 prosent til 10,4 milliarder var litt under markedets snittforventning. Utsiktene for inneværende kvartal er på linje med snittforventningene i markedet, men enkelte kan ha forventet en oppjustering fra selskapet.

Ellers kom det en positiv kvartalsrapport fra farmasigiganten Pfizer, som steg nær 4 prosent på børsen i dag.

Disney steg også 4 prosent på en artikkel i Wall Street Journal om et mulig oppkjøp av animasjonsselskapet Pixar, som Disney lenge har samarbeidet med, selv om forholdet har vært turbulent. Pixar steg også, som man kunne vente.

I tillegg til IT-resultater, følger markedet nøye med på oljeprisen. I går falt den tilbake fra det høyeste nivået på mange måneder, men torsdag var det ny oppgang. Prisen på et fat nordsjøolje har i dag vært oppe i 65,50 dollar, det høyeste siden månedsskiftet september/november.

Dette skjedde selv om ukentelig lagertall fra USA viste en overraskende økning i lagrene av råolje. Et nytt lydbånd angivelig med Osama bin Laden ble offentliggjort i dag, og inneholder terrortrusler mot USA. Dette bidrog nok til den nervøse sikkerhetssituasjonen som har sendt oljeprisen opp den siste tiden.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,24% til 10.880,71

Nasdaq +0,97 til 2.301,81

S&P 500 +0,56% til 1.285,04

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag