NA24.no

IT og energi tynget USA

IT- og energiaksjer tynget USA-børsene tirsdag.

HOUSTON (NA24): Den teknologitunge Nasdaq-børsen falt markant tirsdag, mens det generelle aksjemarkedet var lite endret.

Teknologinedturen ble trolig delvis drevet av Texas Instruments, som kom med nye anslag på omsetning og resultat etter børs mandag. Riktignok ble ikke tallene nedjustert, men markedet hadde trolig ventet en oppjustering.

Andre chip-selskaper, som Advanced Micro Devices og Intel, falt også.

Oljeprisen fortsatte denne ukens fall. Etter et fall på rundt 3 prosent mandag, sank oljeprisen tirsdag rundt 2 prosent til 61,04 dollar for et fat nordsjøolje levert i april.

Det ser ut til være rimelig enighet i OPEC om å opprettholde dagens produksjon, etter denne ukens toppmøte. Dessuten er det visse tegn til kompromissvilje i striden rundt Irans atomprogram, noe som også kan bidra til å dempe risikopremien i oljemarkedet.

Dette tynget energiaksjer. Delindeksen for oljeservice falt i dag over 2 prosent. Flere av de norske aksjene innen sektoren falt på USA-børsene. Stolt Offshore falt for eksempel 4 prosent i USA.

Bilgiganten General Motors steg imidlertid drøyt 2 prosent i dag, etter at selskapet meldte at det vil gjennomføre kutt i pensjonsrettighetene til ansatte - et stort problem for det kriserammede selskapet.

Rentemarkedet var stabilt i dag, etter at de lange rentene i USA steg markant mandag, og bidrog til å tynge aksjemarkedet.

På makrofronten kom det tall som viste fallende produktivitet i USA i fjerde kvartal. Tallet var svakere enn ventet i markedet. Lavere produktivitet kan innebære at det punktet hvor lønnsveksten tiltar - og sentralbanken svarer med videre rentehopp - kan nærme seg.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,20% til 10.980,69

Nasdaq -0,77% til 2.268,38

S&P 500 -0,19% til 1.275,88

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere