*Nettavisen* Økonomi.

IT-selskap satser på Hviterussland

IT-selskapet Captura outsourcer systemutviklingsarbeidet til under 100 kroner timen.

07.08.06 09:31

Les NA24 på mobil

IT-selskapet Captura, som utvikler forretningskritiske mobilløsninger til blant annet varehandelen, melder i en pressemelding at de skal outsource programmering- og utviklingsarbeid til Hviterussland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: André Clark Utvik (TV 2 Nettavisen)

NA24 - din næringslivsavis

- Dette er fremtiden også i denne bransjen, og som nordisk markedssleder er det naturlig at vi nå satser på offshore outsourcing av det grunnleggende programmerings- og systemutviklingsarbeidet, sier Jan Hansen, konsernsjef i Captura.

Amerikanere i Minsk
Selve arbeidet utføres av et amerikansk konsulentselskap med et stort utviklingsmiljø i Minsk. Selskapet er spesielt kjent for sin kompetanse innen mobile løsninger og besitter stor kunnskap om tilhørende programmeringsverktøy.

I første rekke engasjeres utviklere og prosjektledere i Hviterussland. Systemarkitekturen vil fortsatt gjøres i Norge, i kombinasjon med mer skreddertilpasset systemutvikling og kundeorientert prosjektledelse, melder selskapet.

Kan spare 3 mill.
- Det er gjort en kalkyle for hva besparelsene vil kunne komme opp i totalt, dersom alt som kan konkurranseutsettes på dagens nivå faktisk outsources. I så fall er det i første omgang snakk om cirka 2,5 - 3 millioner kroner per år, sier Hansen i en kommentar.

Det omfatter blant annet reduserte utviklingskostnader, samt lavere kostnader forbundet med dokumentasjon og kvalitetssikring. Det vil igjen medføre at om lag fem til seks årsverk lokalt vil kunne fristilles til andre arbeidsoppgaver.

Men ifølge selskapet vil det ikke vil føre til oppsigelser.

- Vi har derimot strevd litt for å finne dyktige nok folk i dagens marked, og sånn sett er dette også en god løsning, men ingen vil miste jobben på grunn av dette. Heller tvert i mot, avslutter Jan Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.