NA24.no

IT-sjefens fantasilønn

Sist oppdatert:
Sjefen for Ementor knuser direktørlønningene i de største børsnoterte selskapene.

Ementor-sjef Jo Lunder har blitt rik på ryddejobben med IT-selskapet Ementor. Da han tok over lederjobben i det norske IT-selskap var det mange som var overrasket. Lunder var nemlig styreformann i Telenor-juvelen Vimpelcom, og de fleste så på ham som en kronpris i Telenor-systemet.

NA24 - din næringslivsavis

Lunder valgte imidlertid å ta lederjobben i Ementor. Det angrer han neppe på i dag.

Nesten 10 mill.
I fjor hadde Jo Lunder en lønn på meget gode 4,3 millioner kroner. Dette er på nivåer med topplederne i Statoil, Hydro og Telenor.

Der Lunder knuste de andre direktørene var på bonusen. I fjor fikk nemlig Lunder utbetalt 3 millioner kroner i prestasjonsbasert lønn for 2005. I tillegg til dette dro han inn 2 millioner kroner for prestasjonene i 2006. Totalt blir dermed Lunders lønn og bonuser på 9,3 millioner kroner.

Til sammenligning hadde Hydro-sjef Eivind Reiten en lønn på nesten 4,9 millioner kroner i fjor. Reiten fikk også 1,5 millioner kroner i bonus samt 252.000 kroner i annen godtgjørelse.

I tillegg kom 4,4 millioner kroner i realiserte opsjonsgevinster for Hydro-sjefen. Men også opsjonspakken til Lunder er saftig.

Ementor-sjefen har opsjoner på 600.000 aksjer som har innløsningsdato 31. desember 2008. Innløsningskursen er på bare 13,79 kroner, mens dagens aksjekurs på Ementor-aksjen er på hele 57,50 kroner. Hvis Lunder hadde løst inn opsjonene i dag, og ikke ventet til slutten av 2008, ville gevinsten hans vært på fantastiske 26,25 millioner kroner.

En stor snuoperasjon
Det er ingen tvil om at Lunders snuoperasjon med Ementor har vært formidabel. Det viktigste grepet hans har vært fusjonen med den danske IT-forhandleren Top Nordic. Samtidig med fusjonen ble den danske IT-investoren Ib Kunøe den største aksjonæren i selskapet.

Kunøe og Lunder har senere fusjonert inn det store svenske IT-selskapet Atea, og laget en kjempe innen salg av datamaskiner og såkalt systemintegrasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere