NA24.no

IT-tabbe fra universitetet

Sist oppdatert:
Universitetet i Oslo la telefon- og fødselsnummer til over 5000 ansatte på internett.

Personopplysninger på rundt 5.300 ansatte ved Universitetet i Oslo er blitt lagt ut på internett ved en feil, melder universitetet.

Gjennomgår rutinene
Navn, telefonnummer på arbeidsstedet, e-postadresser og faksnummer ligger nå åpent ute på nettet, og fødselsnummer er ved en feil blitt lagt ut på nettet sammen med disse opplysningene.

Alle ansatte ved UiO får nå informasjon om det som er skjedd og universitetet har gått igjennom rutinene for å finne årsaken til at dette er skjedd.

Ble slettet
Skadereduserende tiltak ble iverksatt, og filen med personopplysningene ble umiddelbart slettet etter at dette ble kjent for de ansvarlige.

- Dette er sterkt beklagelig. Vi går til bunns i dette og vil skjerpe rutinene slik at slikt ikke skjer i framtiden. Vi har siden vi fikk vite dette gjort det vi kan for å redusere skadene og analyserer hva konsekvensene kan bli for dem som har fått eksponert fødelsnumrene sine på nettet, sier rektor Geir Ellingsrud.

Det var Datatilsynet som gjorde universitetet oppmerksom på det som var skjedd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere