NA24.no

Itera ser lyspunkter

Sist oppdatert:
Markedet er fortsatt vanskelig, men Itera ser positive tegn.

Det går frem av rapporten Itera ASA har lagt frem for sitt tredje kvartal. Med en omsetning på 88 millioner kroner i tredje kvartal har omsetningen falt med 6 prosent så langt i år for Itera.

I tredje kvartal i fjor endte driftsinntektene på 98 millioner kroner, mens samlet omsetning i de ni første månedene endte på 332 millioner i fjor, mot 312 millioner i samme periode i år.

Itera slår fast at den totale it-etterspørselen var kraftig redusert i første halvår, men ser nå tegn til bedring. De påpeker imidlertid at markedet vil fortsette å være utfordrende, men at den verste tilbakegangen er over.

Bedre margin
Tross krisen har Itera klart å holde på marginene sammenlignet med fjoråret. Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, endte på 10,1 millioner kroner, mot 10,7 millioner i samme periode i fjor. EBITDA-marginene steg dermed fra 10,9 prosent i fjor til 11,5 prosent i år.

Driftsresultatet endte på 6,7 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 7,5 millioner i fjor. Det er marginmessig nærmest uendret fra i fjor.

Resultat før skatt lød på 6,7 millioner kroner, som var ned 1 million sammenlignet med fjorårets tredje kvartal. Antall ansatte i konsernet er uendret på 383 personer.

Null kontantstrøm
Itera måtte se en kontantstrøm på rundt null fra driften i tredje kvartal, som tradisjonelt er en svak periode for it-bransjen. Selskapets kontantbeholdning var på 53 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal, mot 42,3 millioner på samme tidspunkt i fjor.

Det ble utbetalt 16,8 millioner i utbytte i andre kvartal. Itera at det fokuseres på en sunn kontantstrøm, og at det har prioritet foran vekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere