OSLO (Estate): Heimstaden AB signerte i dag en avtale om sitt første kjøp i Tyskland. Kjøpet som består av ti bygninger utgjør tilsammen 484 leiligheter og 50 parkeringsplasser og er på tilsammen nesten 28.000 kvadratmeter. Eiendommene er beliggende i distriktet Berlin-Spandau, som ligger vest i Berlin. Samlet la Tollefsen 66 millioner euro på bordet, noe som tilsvarer cirka 625 millioner kroner.

– Vi er veldig fornøyd med å ha gjort vår entre i Tyskland og er sikre på at kjøpet i Berlin vil vise seg å gi god fortjeneste. Eiendomsprisene i Berlin har en kontinuerlig positiv utvikling fra relativt lave nivåer noe som sammen med et stabilt rentemarked og lave ledighetstall legger grunnlaget for å god investering, sier Magnus Nordholm, CEO i Heimstaden.

Eiendommene er solgt av en berlinsk familie. Skjerven Group har vært rådgiver for Heimstaden i transaksjonen.

– Vi har over mer enn et tiår utviklet en betydelig regional ekspertise og nettverk, noe som gjør oss godt plassert til å bistå Heimstaden når de nå entrer sitt første marked utenfor Skandinavia, sier Einar Skjerven, CEO of the Skjerven Group.

– Samtidig kan vår egen skandinaviske bakgrunn bare være til nytte for vårt samarbeid med våre nye skandinaviske partnere. Vi gleder oss til et langsiktig, fruktbart og gjensidig fordelaktig partnerskap, sier Skjerven.

Når man summerer de mange kjøpene Tollefsen-selskapene har gjort i løpet av første halvår, kommer man til 10 550 boliger. Kjøpesummene som er offentliggjort er 14,2 milliarder norske kroner. De samlede kjøpesummene blir dermed godt over 15 milliarder kroner.

Les også: - Ivar Tollefsen har eiendommer for 75 milliarder

Se flere saker i Estate Nyheter