Gå til sidens hovedinnhold

- Ja, kredittkortinfo er stjålet

En representant for Hotels.com har nå bekreftet at navn og kredittkortnummer til 243.000 kunder er på avveie.

Når NA24 først skrev om saken, hadde ingen representanter for Hotels.com bekreftet at det var stjålet en laptop, som inneholdt konfindensiell informasjon om flerfoldig tusen av deres kunder. Nå har derimot Hotels.com bekreftet dette.

-Den passordbeskyttede laptopen som tilhørte Ernst & Young ble stjålet i februar fra en låst bil, sa Paul Kranhold fra Hotels.com, ifølge AP.

Kranholdt mener at laptopen i seg selv antakelig ikke var målet for bilens innbrudd.

-Som et resultat av vår dialog med politimyndighetene tror vi ikke at noen kredittkortnummer har blitt brukt i kriminell virksomhet.

Hotels.com som eies av Expedia og Ernst og Young begynte i forrige uke å informere kunder om at informasjonen var blitt stjålet. Hotels.com er en av de største aktørene innenfor hotellosjeringer.

NA24 – din nye næringslivsavis

Passordsikret

Tyveriet skjedde i februar, men Ernst & Young skal ha hatt problemer med å finne ut hva som eksakt har ligget på harddisken. En talsperson fra firmaet skal ha nektet å oppgi datoen lovbruddet fant sted.

Laptopen skal være passordbeskyttet og det er ingenting som tyder på at tyvene skal ha fått tilgang til informasjonen eller at den har blitt misbrukt.

Kanskje norske kort

Om laptopen inneholdt kredittkortinformasjon til noen nordmenn vites ikke. Men Hotels.com er en hyppig benyttet tjeneste av mange nordmenn så muligheten er til stede. Hotels.com har så langt ikke kunnet informere oss om dette.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken