*Nettavisen* Økonomi.

Ja, vi elsker middelhavsområdet

Foto: Flickr

Se hvor nordmenn mener de får mest ferie for pengene.

03.07.13 09:42

En av tre nordmenn opplever at de får mest ferie for pengene i middelhavsområdet. 19 prosent mener øvrige Europa og Norden gir mest ferie for pengene, mens bare 9 prosent peker på Norge. Det viser en ny forbrukerundersøkelse Respons har utført for Sparebank 1.

– Mange er opptatt av å få en billig ferie samtidig som vi ønsker å få mest mulig ferie for pengene. Men det er ikke sikkert at det billigste ferielandet gir den mest vellykkede ferien. Samtidig gir ikke et dyrt ferieland noen garanti for en god ferieopplevelse, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1, til Nettavisen.

Usikre sørlendinger

Undersøkelsen viser at voksne nordmenn i gjennomsnitt vil bruke rundt 16.670 kroner på årets sommerferie. Det er en økning på 2,9 prosent fra i fjor, da lå snittet på 16.190 kroner.

Ser man på de ulike landsdelene er det vestledningene som opplever at de får mest valuta for pengene i middelhavsområdene. Litt lenger sør, i Agder-fylkene, er man noe mer delt. Her kommer «I øvrige Europa» som en solid nummer to. Samtidig troner denne landsdelen øverst med dem som rett og slett ikke vet hvor de for meste ferie for pengene.

Selv om det er middelhavsområdet som troner øverst i alle landsdeler opplever 15 prosent i Oslo og Akershus at de får mye ferie for pengene i Asia. Det samme gjelder for Hedmark og Oppland.

Stor prisvariasjon

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

– Landene rundt Middelhavet har stor variasjon i prisnivået. Verken Frankrike og Italia er spesielt rimelige å feriere imens Hellas og særlig Tyrkia er i den andre enden av skalaen. I Europa er det i øst vi finner det laveste prisnivået. Med unntak av Bulgaria er det ingen typiske norske ferieland i denne delen av Europa. De rimeligste landene er Makedonia, Polen og Romania, sier Gundersen i Sparebank 1.

Tall fra EU viser at Norge er det landet i Europa med det høyest prisnivået, tett fulgt av Sveits og Danmark. På bunn finner vi Bulgaria, der prisene er under halvparten av gjennomsnittet for EU-landene.

Hvor synes du at du får mest ferie for pengene? Si din mening i kommentarfeltet under!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.