NA24.no

Jacob Stolt-Nielsen er død

Jacob Stolt-Nielsen døde søndag.
Jacob Stolt-Nielsen døde søndag.
Sist oppdatert:
Skipsreder Jacob Stolt-Nielsen sovnet inn søndag.

- Det er med stor sorg vi må meddele at Jacob Stolt-Nielsen (83) døde i dag hjemme hos familien sin i Oslo. Våre kondolanser går til familien og de som kjente denne ekstraordinære mannen, skriver styret i Stolt-Nielsen Limited i en pressemelding søndag ettermiddag.

Skipsreder, gründer og industribygger Jacob Stolt-Nielsen kommer fra en rederfamilie, der både bestefaren og faren var skipsredere. Selv har han bygd opp sitt eget konsern, Stolt-Nielsen SA fra grunnen av til å bli et av verdens største rederier innen kjemikalietankere.

Selskapet ble stiftet i 1959, og Stolt-Nielsen var selv styreformann fram til desember 2009. Han forble imidlertid direktør i selskapet fram til han pensjonerte seg i desember i fjor.

Stolt-Nielsen var av Kapital rangert som Norges 17. rikeste person. Verdiene hans var i stor grad knyttet opp til aksjer i hans eget rederi, der sønnen, Niels G. Stolt-Nielsen nå er administrerende direktør.

Stolt-Nielsen Limited har mer enn 5.000 ansatte fordelt på 42 avdelinger rundt om i verden.

Jacob Stolt-Nielsen etterlater seg sin kone gjennom 58 år, Nadia, to døtre, Siri og Lise og to sønner, Jacob B. og Niels Gregers. Han har også 13 barnebarn.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere