NA24.no

Jacob Stolt-Nielsen døde søndag.
Jacob Stolt-Nielsen døde søndag.

Jacob Stolt-Nielsen er død

Sist oppdatert:
Skipsreder Jacob Stolt-Nielsen sovnet inn søndag.

- Det er med stor sorg vi må meddele at Jacob Stolt-Nielsen (83) døde i dag hjemme hos familien sin i Oslo. Våre kondolanser går til familien og de som kjente denne ekstraordinære mannen, skriver styret i Stolt-Nielsen Limited i en pressemelding søndag ettermiddag.

Skipsreder, gründer og industribygger Jacob Stolt-Nielsen kommer fra en rederfamilie, der både bestefaren og faren var skipsredere. Selv har han bygd opp sitt eget konsern, Stolt-Nielsen SA fra grunnen av til å bli et av verdens største rederier innen kjemikalietankere.

Selskapet ble stiftet i 1959, og Stolt-Nielsen var selv styreformann fram til desember 2009. Han forble imidlertid direktør i selskapet fram til han pensjonerte seg i desember i fjor.

Stolt-Nielsen var av Kapital rangert som Norges 17. rikeste person. Verdiene hans var i stor grad knyttet opp til aksjer i hans eget rederi, der sønnen, Niels G. Stolt-Nielsen nå er administrerende direktør.

Stolt-Nielsen Limited har mer enn 5.000 ansatte fordelt på 42 avdelinger rundt om i verden.

Jacob Stolt-Nielsen etterlater seg sin kone gjennom 58 år, Nadia, to døtre, Siri og Lise og to sønner, Jacob B. og Niels Gregers. Han har også 13 barnebarn.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere