NA24.no

Jagerfly for rikinger

Foto: avtechgroup.com
Har du det travelt? Prøv et businessjagerfly!

Privatfly er noe for de virkelig rike. Selskaper med god råd. Flust av advokater og direktører som må frem, og det fort. De kjøper, leaser eller leier, gjerne en Lear Jet, en Bombardier Global Express, eller kanskje en Dassault Falcon.

NA24 - din næringslivsavis

Stadig flere norske rikinger skaffer seg slike fly.


Imponerer neppe med privatfly
På toppen troner Stein Erik Hagen, som har et Falcon 900 EX EASY, som ble levert med en prislapp på nærmere 250 millioner kroner tidligere i år. Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen bladde opp 105 millioner kroner for et Cessna Citation Sovereign, mens skipsreder John Fredriksen og ferjereder Olav Nils Sunde, ifølge VG, flyr Challenger-maskiner til mellom 150 og 200 millioner stykket.

Men imponerer du virkelig dine forretningspartnere med et vanlig privatfly, når selv Jens Stoltenberg farter rundt i et leid privatfly?

Hva med å prøve et jagerfly?


Fly med plass til to
Det amerikanske selskapet Aviation Technology Group introduserte nylig Javelin Mark 10, og har så langt solgt 150 eksemplarer av sitt nye business jagerfly.

Ifølge Financial Times er det kun plass til to personer, piloten og én passasjer, men til gjengjeld kommer du deg kjapt frem. Og på en måte som få andre gjør. I motsetning til de militære utgavene av det samme flyet, er det litt bedre plass i cockpiten.

Avisen kaller Javelin-flyet det siste, og mest interessante tilskuddet til privatflymarkedet, hvor flere aktører nå tilbyr småfly med plass til fire til seks personer, og til en lavere pris enn de større privatflyene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere