NA24.no

Foto: Ana Blazic (Crestock)

Jakter på penger fra sex-SMS-fabrikk

Sist oppdatert:
Sex-SMS-fabrikk skylder over én million kroner i skatter og avgifter. Nå intensiverer skatte- og avgiftsmyndighetene jakten.

Brødrene Fredrik Kristian (49) og Ole Petter Lindegaard (43) drives fra skanse til skanse av Skattekrim, Oslo-politiet og flere drevne bostyrere, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Ifølge DN gransker Skattekrim over 20 selskaper i Norge, Spania, Frankrike, England og på De britiske jomfruøyene, som de knytter til én eller begge brødrene.

Moms og straffeavgift
Grunnet et momskrav på 1,35 millioner kroner har Skatt Øst tatt arrest i 12 internettdomener. Skatt Øst krever også en straffeavgift på over 800.000 kroner.

Sexysms, Sms-sex, Megasex og Kjendissex er blant domenenavnene som knyttes til de to brødrene og selskapet Sms Fabrikken.

Selskapet har de siste årene ha tjent gode penger på ulike tjenester for sms- og mms-chat med seksuelt innhold. Det er imidlertid mye å utsette på driften, ifølge skattekrim.

Etter det DN får opplyst, arbeider selskapet nå med å stille sikkerhet for kravet, slik at arresten i domenene kan oppheves.

Avviser kravet
Begge brødrene er siktet av politiet. De har tidligere avvist siktelsene og skattekravene. Ifølge advokat Winther ønsker de ikke å uttale seg om de pågående sakene nå.

I mellomtiden er det business as usual for blant annet nettstedet sexysms.no.

- Vi ønsker å sikre verdier, ikke å stenge driften, sier leder i Skattekrimavdelingen, Skatt øst, Jan-Egil Kristiansen til NA24.

Uregelmessigheter
Sexysms.no, som eies av Sms Fabrikken AS, hadde i 2008 driftsinntekter på 9,6 millioner kroner ifølge Bizweb. Selskapet hadde ved utløpet av 2008 en oppgitt egenkapital på fire millioner kroner og en gjeld på 12 millioner kroner.

Revisor hadde flere anmerkninger til regnskapet. Blant annet at årsoppgjøret ikke ble foretatt innen lovens frist og at skattetrekk ikke ble innsatt på egen konto og heller ikke fullt innbetalt.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:


Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere