Tirsdag kveld sendes Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten» om TV-pastor Jan Hanvold (65) og den kristne TV-kanalen Visjon Norge på NRK.

Dokumentaren gir et innblikk i økonomien til Hanvold og Visjon Norge, som de siste 15 årene har samlet inn rundt én milliard norske kroner. Det skal hovedsakelig dreie seg om gaveinntekter.

Selv hadde han en skattbar inntekt på 1,5 millioner kroner i 2015.

Les også: TV-predikant sender ut «tiggerbrev» – kanalen gikk 9,5 millioner i overskudd

De mest ivrige gavegiverne skal ifølge NRK være minstepensjonister og uføretrygdede.

Hanvold sier han samler inn penger til nødhjelp til Øst-Europa, spesielt i Moldova. Nødhjelpen gir Visjon Norge gjennom selskapet VBC. Selskapet hadde en inntektene på drøyt 10 millioner kroner i 2015. Det betyr i praksis at Hanvold bruker 10 prosent av totalinntektene på 106 millioner på nødhjelp, forteller NRK.

Denne høsten skal TV-pastoren ha satt inn et ekstra gir for å få inn flere økonomiske støttespillere. Hver kveld har Visjon Norge - som sender hele døgnet - oppfordret seere til å melde seg som partnere eller øke sine faste månedlige bidrag.

Ifølge Hanvold kan det komme så mye som 30-40 nye bidragsytere i løpet av en kveld.

NRK Brennpunkt har i sitt arbeid sett på økonomien til Visjon Norge og til Hanvold. Dokumentaren sendes på NRK1 klokken 21.30 i kveld.

Les også: Predikant fordømte tatoveringer - skapte storm