Gå til sidens hovedinnhold

Jan, Per og Geir går oftest konkurs

Antallet konkurser i norsk næringsliv øker kraftig.

«Navnet skjemmer ingen», heter det i ordtaket. Slik er det kanskje ikke.

I en oversikt over daglig ledere i selskaper som har gått konkurs i 2014 er det noen fornavn som går oftere igjen enn andre.

Jan, Per og Geir står tilsammen bak 440 konkurser i år, men i år har også Knut, Morten og Terje også seilet inn på topp ti-listen blant daglig ledere i selskaper som har gått konkurs, viser en oversikt fra regnskapstjenesten Proff.

– Ronny ser ut til å ha skjerpet seg

– De siste årene har Jan og Per holdt tronen på konkurstoppen, etter Ronny og Tommy som ser ut til å ha skjerpet seg, sier administrerende direktør Pierre Mårtensson i Proff til Nettavisen.

– Denne navnetoppen henger naturligvis også sammen med hyppighet av navnebruk på generasjonen som nå sitter som daglig ledere i selskaper, fortsetter han.

Likevel, en oversikt over de mest brukte mannsnavnene fra Statistisk Sentralbyrå viser at Geir, som altså havner på en tredjeplass på konkurstoppen, ikke er like mye brukt som de andre fornavnene på listen. Det sammen gjelder Morten.

Flere bedrifter går overende

Langt mer alvorlig er det at antall konkurser i norsk næringsliv øker, og den stiger raskt.

Siden 2010 har antallet konkurser ligget på i overkant av 2500, mens i år øker konkurser med 23 prosent sammenliknet med fjoråret

– Vi ser en relativt høy økning i antall konkurser i det norske næringslivet i året som har gått. Så langt i år er det 3563 norske selskaper som er slått konkurs, forteller Mårtensson.

Kvinner langt nede på listen

Først på 44. plass finner vi en kvinne – nemlig Anne. Daglig ledere ved navn Anne står bak 34 selskaper som har blitt slått konkurs i år.

Kanskje ikke overraskende er dette også Norges mest populære kvinnenavn, ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar