NEW YORK (Nettavisen): USAs president har bestemt seg for at han ønsker Jerome Powell som ny sjef for den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, i stedet for å la Janet Yellen få en ny periode ved roret.

Mandag annonserte Yellen at hun gir seg helt i sentralbanken, melder Market Watch.

Hun kunne ha fortsatt i en guvernørrolle der inntil 2024, og dermed fremdeles hatt en stemme i beslutningene til Federal Reserve, men velger i stedet å trekke seg ut.

Denne beskjeden ga hun til president Trump mandag, ifølge CNN. Hun gjør dermed det samme som hennes forgjenger Ben Bernanke gjorde da hun erstattet ham i 2014.

- Det har vært et stort privilegium og en ære å tjene Federal Reserve-systemet, skrev Yellen i sin avskjedsmelding til Trump.

- Mens jeg forbereder meg på å forlate styret, er jeg tilfreds med at det finansielle systemet er mye sterkere enn for et tiår siden, bedre rustet til å motstå fremtidige kamper mot ustabilitet og til å fortsette å støtte de økonomiske aspirasjonene til amerikanske familier og bedrifter, sa Yellen.

Hun mener at sentralbanken er nær ved å nå sitt dobbeltmål om maksimal sysselsetting og prisstabilitet, mye takket være at økonomien i landet har plusset på 17 millioner jobber de siste åtte årene.