*Nettavisen* Økonomi.

Jansen kaster inn håndkleet

Gir seg etter tre år i toppjobben.

25.05.09 12:05

Administrerende direktør Petter Jansen i Norwegian Property ønsker ikke lenger sitte i stillingen som toppsjef i eiendomsselskapet.

NA24 - din næringslivsavis

Han vil stå i stillingen frem til en erstatter er på plass.

- Som avtalt med daværende styreleder Knut Brundtland, har jeg hatt et tidsperspektiv på tre år i denne jobben. Nå har jeg vært her i tre år, hvor min hovedoppgave har vært å bygge et nytt børsnotert eiendomsselskap. Det har vært en krevende oppgave og tre spennende år. Selskapet er nå på vei inn i en ny fase, og jeg finner det naturlig å levere stafettpinnen til en ny leder som kan utvikle selskapet videre, kommenterer Petter Jansen i en børsmelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Skal jeg gratulere eller kondolere, Jansen?

- Jeg synes du kan gratulere for at vi har fått etablert et profesjonelt og dynamisk eiendomsselskap på tre år. Vi har etablert en sterk merkevare som er internasjonalt kjent og en profesjonell organisasjon på drift og finans. Så har vi satt sammen en portefølje av eiendommer og leietakere som er unik i nordisk sammenheng, sier Jansen til NA24.

Men han innrømmer glatt og uten assistanse at det har vært utfordringer underveis.

- Finanskrisen gjorde det ruskete i oppstarten av selskapet. Fokus ble i en periode tatt vekk fra byggefasen.

Aksjekursen til Norwegian Property har ikke vært en hyggelig affære. Det siste året har kursen falt 81,2 prosent fra nær 40 kroner per aksje til kursen på 7,4 kroner per aksje klokken 12.00. Toppnoteringen var i 2007 på sommeren, da kursen var på over 85 kroner. Siden har det gått bratt nedover.

- Det var store utfordringer seks måneder i fjor, fra juni måned til like før jul. Da var det en del uro med aksjonærer som hadde kort horisont og som var giret, som måtte ut. Det skulle jeg gjerne vært foruten. Siden desember i fjor med Tormod Hermansen som ny styreformann har det vært gode arbeidsforhold, sier Jansen som tillegger at de aldri har hatt bedre kontantstrøm i selskapet enn nå.

Det var flere utenlandske aksjonærer som i fjor ville ha Jansen sparket ut av kontorene, men han overlevde. I fjor vinter ble det også en omrokkering i styret da Widar Salbuvik ble sparket som styreformann og erstattet med Tormod Hermansen.

- Hva skal du gjøre nå da?

- Jeg har noen spennende saker som jeg ikke kan være åpen på, men som jeg skal ta standpunkt til fremover, sier Jansen som vil bli sittende i stillingen inntil en erstatter er på plass.

- Beklager avgang
Jansen har tidligere var sjefen for SAS Braathens i flere år, og har også vært direktør i DnB og Postbanken. Før det var han sjef for hovedflyplassen på Fornebu.

Han var også styreleder for Tromsø 2018, der Norge søkte om å få arrangere OL.

- Jeg beklager at Petter Jansen har valgt å si opp sin stilling som administrerende direktør i Norwegian Property. Jeg vil takke Jansen for den viktige jobben han har gjort med å bygge opp Nordens største børsnoterte eiendomsselskap, og jeg er glad for at han har sagt seg villig til å stå i stillingen til ny daglig leder tiltrer. Jeg vil fremheve at det under Jansens ledelse er etablert en effektiv og meget kompetent organisasjon i selskapet med gode relasjoner til både leietakere, bankforbindelser og eierne, kommenterer styreleder Tormod Hermansen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.