NA24.no

Jansens takeoff

Sist oppdatert:
En kvart million aksjer fikk vinger å fly på da Norwegian Property gikk på børs.

- Det virker som det er en takeoff, og veldig stor interesse for aksjen, sier administrerende direktør Petter Jansen i Norwegian Property til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Emisjonen var overtegnet hele seks ganger. Aksjekursen steg raskt og er i øyeblikket opp 5,4 prosent til 59 kroner aksjen. Det er 5,50 kroner over emisjonskursen som ble satt til på 53,50 kroner.

Det betyr at rundt 15 millioner kroner byttet hender de første 60 sekundene av Norwegian Propertys børskarriere.

DnB NOR Markets lempet ut aksjer i de første minuttene, og meglerhusene Pareto og Glitnir kjøpte aksjer i eiendomsselskapet.

Vestkant-portefølje
Eiendomseventyret startet med at finansmannen Torstein Tvenge og Anders Wilhelmsen-familien samlet sine eiendommer i en portefølje. Siden har det kjøpt opp ti nye eiendommer og har i dag 600.000 kvadrat i Oslo og Stavanger.

Selskapet største leietagere er blant annet Rikshospitalet, avisen Dagens Næringsliv, SAS og Bergesen Worldwide Offshore.

- Vi har en særpreget eiendomsportefølje med en god lokalisering. Hele 85 prosent sentralt på Oslo Vest, eller i vestkorridoren mot Fornebu, sier Petter Jansen.

Den tidligere SAS-sjefen viste til egne analyser som spår en vekst i disse områdene på hele 20-40 prosent de neste 2-3 årene. I dag er veksten 8-9 prosent.

Norsk brunst
Det børsnoterte selskapet har gjort seg brunstig for ledende finans- og eiendomsinstitusjoner i London, Amsterdam, Paris og USA i forkant av noteringen.

Flere av de «store» har kjøpt aksjer i 100 millionerklassen til børsnykomlingen.

Det er totalt tildelt 27 millioner aksjer til en total verdi på 1.445 millioner kroner.

- Det kom et stort internasjonal fond ene og alene til Oslo for å se noen av våre eiendomsprosjekter. Det la inn en stor ordre i etterkant, sier Jansen.

Fondet var på befaring i regi av meglerhuset Pareto, som også var tilrettelegger sammen med meglerhuset SEB Enskilda. DnB NOR Markets stod for IPOen.

- Det var veldig mange utenlandske investorer som tegnet seg for betydelige beløp i denne emisjonen. Mange over 100 millioner kroner, sier Torstein Tvenge til NA24.

Han er en av hovedeierene med 10,88 prosent av selskapet.

Etter emisjonen er det 56 prosent norske eiere, syv prosent amerikanske, fire prosent svenske eiere, og 19 prosent fra UK.

Kvalifisert til hovedlisten
Det norske eiendomsselskapet skal etter emisjonen har over 1.300 aksjonærer og er dermed kvalifisert til å komme på hovedlisten på Oslo Børs. Det er det 26 selskapet som ble notert onsdag.

- Det har vært enormt travle dager for oss på roadshowet. Jeg har personlig vært på over 70 møter de siste ukene, sier administrerende direktør Petter Jansen i selskapet.

- Du er ikke redd den økende styringsrenten?

- Man skal alltid være oppmerksom på nedsider i markedet. Men vi har analyser som sier at i de områdene vi har vektet oss vil ikke være så utsatt for rentesvingninger, sier Jansen.

- Hvor lenge blir selskapet på børs. Oslo Areal stakk rimelig raskt?

- Det vet man aldri, men dette er et eierspørsmål, sier han.

- Har du glemt SAS Braathens nå?

- Hehe. SAS Braathens bruker jeg daglig, sier han, og tillegger at han ikke lengre tenker på sin gamle arbeidsplass. Jansen måtte forlate SAS Braathens etter uenighet om strategien til det nordiske flyselskapet. Han begynte i sin nye jobb 5.september.

Det kommer to kvinner inn i styret og er Hege Bømark som tidligere satt i Norgani-styret, sammen med professor Ellen Ulltveit-Moe fra UiO.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere