NA24.no

Japan nedgraderes

Foto: HO (Reuters)
Sist oppdatert:
Slipper ikke unna kredittanalytikernes harde dom.

Heller ikke Japan slipper unna kredittanalytikernes dom. I en melding fra kredittbyrået Moody's nedgraderes landets gjeld med ett steg til Aa3, med stabile utsikter.

I meldingen fra kredittratingbyrået heter det at utsiktene for økonomisk vekst er svak, noe som vil gjøre det vanskelig for landets myndigheter å håndtere gjelden i verdens største statlige gjeld.

Tungt etter jordskjelvet
Moody''s skriver at kostnadene tilknyttet oppbyggingen etter jordskjelvet 11. mars og tsunamien, i tillegg til store problemer med Fukushima-kjernekraftverket, vil gjøre det vanskelig for landets myndigheter å nå utlånskravene.

Onsdagens nedgradering er den første fra Moody's siden 2002, og reflekterer et tøffere press på en rekke industrialisert land. Tidligere i august har Moody's konkurrent Standard & Poor's nedgradert USAs gjeld.

Les mer: Går av etter å ha tråkket USA på tærne

Liten reaksjon
Asiatiske aksjer falt tilbake onsdag, ettersom rallyet på spekulasjonene om nye finansieringspakker fra den amerikanske sentralbanken mistet fart. Investorene har spekulert i om USAs sentralbank vil komme med nye tiltak for å øke farten i økonomien, på fredag.

Den brede asiaindeksen MSCI og den japanske Nikkei-indeksen er begge ned vel 1 prosent onsdag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere