*Nettavisen* Økonomi.

Japan nedgraderes

Foto: HO (Reuters)

Slipper ikke unna kredittanalytikernes harde dom.

24.08.11 08:46

Heller ikke Japan slipper unna kredittanalytikernes dom. I en melding fra kredittbyrået Moody's nedgraderes landets gjeld med ett steg til Aa3, med stabile utsikter.

I meldingen fra kredittratingbyrået heter det at utsiktene for økonomisk vekst er svak, noe som vil gjøre det vanskelig for landets myndigheter å håndtere gjelden i verdens største statlige gjeld.

Tungt etter jordskjelvet
Moody''s skriver at kostnadene tilknyttet oppbyggingen etter jordskjelvet 11. mars og tsunamien, i tillegg til store problemer med Fukushima-kjernekraftverket, vil gjøre det vanskelig for landets myndigheter å nå utlånskravene.

Onsdagens nedgradering er den første fra Moody's siden 2002, og reflekterer et tøffere press på en rekke industrialisert land. Tidligere i august har Moody's konkurrent Standard & Poor's nedgradert USAs gjeld.

Les mer: Går av etter å ha tråkket USA på tærne

Liten reaksjon
Asiatiske aksjer falt tilbake onsdag, ettersom rallyet på spekulasjonene om nye finansieringspakker fra den amerikanske sentralbanken mistet fart. Investorene har spekulert i om USAs sentralbank vil komme med nye tiltak for å øke farten i økonomien, på fredag.

Den brede asiaindeksen MSCI og den japanske Nikkei-indeksen er begge ned vel 1 prosent onsdag morgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.