NA24.no

Japanerne panter til Tomra

Sist oppdatert:
Tomras samarbeid med japanske Sumitomo gir stadig nye salg av returatuomater i Tokyo.

Bydelsadministrasjonen i Adachi, som ligger nord for hjertet av den japanske hovedstaden Tokyo, som har begynt å utplassere returautomater fra Tomra.

NA24 - din næringslivsavis

Bakgrunnen er et ønske om økt returandelen på plastflasker samt lavere kostnader i forbindelse med retur av slik emballasje. De første automatene ble utplassert ved supermarkeder i bydelen denne måneden, melder lokalavisen Asashi Shimbun.

Brukerne av automatene oppmuntres til å returnere plastflaskene med en fem prosents sjanse til å vinne en verdibong på 10 yen for hver flaske de putter inn i returautomatene.

Også supermarkedene er fornøyde med utviklingen etter at de første automatene kom på plass, ifølge Asashi Shimbun.

- Prosjektet ser til å få økt støtte. Så fort vi åpner butikken kommer det kunder for å returnere flasker, sier viseleder for supermarkedet Gotanno, Masakuazu Okada til avisen.

Så langt er det utplassert returautomater på ti steder i bydelen som har omkring 670.000 innbyggere. Det er planlagt utplassert ytterligere fem maskiner innen mars, og 50 over de neste tre årene.

Returandelen på plastflasker er nede på 50 prosent i Tokyo, mot 85 og 90 prosent for bokser og glassflasker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere