Japans økonomi krympet for andre kvartal på rad

Japans økonomi krympet i tredje kvartal. Det er den andre tremånedersperioden på rad med nedgang, noe som ofte regnes som en teknisk resesjon.REUTERS/Thomas Peter

Japans økonomi krympet i tredje kvartal. Det er den andre tremånedersperioden på rad med nedgang, noe som ofte regnes som en teknisk resesjon.REUTERS/Thomas Peter Foto: Thomas Peter (Reuters / NTB scanpix)

Faller ned i teknisk resesjon.

16.11.15 08:14

Japans økonomi krympet i tredje kvartal. Det er den andre tremånedersperioden på rad med nedgang, noe som ofte regnes som en teknisk resesjon.

I kvartalet falt BNP i en årlig takt på 0,8 prosent, etter nedgangen på 0,7 prosent i det foregående kvartalet, mens økonomene hadde ventet et fall på 0,3 prosent, skriver The Wall Street Journal.

Statsminister Shinzo Abe lansert for nesten tre år siden lanserte omfattende tiltak for å løfte Japans ø konomi, kjent som «Abenomics», uten den store suksessen hittil. I fem av de 11 siste kvartalene har Japans BNP krympet.

- Fra Japan fikk vi i dag BNP-veksten for tredje kvartal. Den kom som ventet inn litt under null, slik at Japan nå enda en gang har hatt to kvartaler på rad med negativ vekst, noe mange bruker som definisjon på resesjon, skriver Handelsbanken i en morgenrapport.

- Abenomics kan dermed neppe kalles den store suksessen, og Bank of Japan vil trolig trenge å trappe opp sine kvantitative tiltak

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.