NA24.no

Jarle Andhøy fikk skjenkenekt - svarte med pirattokt

SVARTE MED PIRATTOKT: I påvente av at skjenkebevillingen til uteservering bestemte Jarle Andhøy seg for å arrangere det han kaller et pirattokt rundt om i Larvik, Sandefjord og Tønsberg.
SVARTE MED PIRATTOKT: I påvente av at skjenkebevillingen til uteservering bestemte Jarle Andhøy seg for å arrangere det han kaller et pirattokt rundt om i Larvik, Sandefjord og Tønsberg. Foto: Silje Løvstad Thjømøe (/ Østlandsposten)
Sist oppdatert:
«Innom alle byens hyggelige vannhull i Norges kjipeste kommune.» SE VIDEO OG BILDESERIE.

(Østlands-Posten:) I påvente av at skjenkebevillingen til utestedet På Kanten skal gå igjennom, bestemte eventyreren Jarle Andhøy seg for å arrangere det han kaller et pirattokt rundt om i Larvik, Sandefjord og Tønsberg. Østlands-Posten ble med fra Stavern, via kommunehuset i Feyersgate til Indre havn.

Rullende fest

En gjeng pirater dro fra På Kanten i går kveld, riktignok i buss og ikke i båt, for å plukke opp Jarle Andhøy. På Facebook skrev Andhøy tidligere på dagen at bussen skulle innom «Alle byens hyggelige vannhull i Norges kjipeste kommune. Deretter fortsetter den rullende festen på merfest i sommerbyene Sandefjord og Tønsberg.»

Tok med flaskepost

Da bussen kom fram til kommunehuset i sentrum sa Andhøy blant annet dette til ØP:

- Nå skal jeg hente en flaskepost her inne, som jeg skal levere til Fylkesmannen i Tønsberg, fordi vi har fått beskjed om at vi driver ulovlig i forhold til et eller annet vedtak fra 1993. Det vedtaket har jeg ikke sett noe til, og det at vi driver ulovlig, det forstår jeg ikke. Vi spiller bare musikk, og gjør som alle andre uteserveringer gjør i denne byen her. Nå skal vi da på tokt for å lære av Sandefjord og Tønsberg, hvor de voksne får lov til å drikke og ha det morsomt utendørs.

Les også:På Kanten fikk nei

Les også:Men Jarle Andhøy bryr seg lite om hva planutvalget sier

- Vet aldri hvor vi ender opp

- Det er alltid sprell og eventyr med denne gjengen her, og det er veldig god stemning, sier Malene Tørresen (20) fra Kristiansand. Hun er en av de rundt 20 menneskene som i går var med i piratbussen.

- Det er en helt egen stemning egentlig, også vet vi aldri hvor vi ender opp. Det er det som er så gøy, sier Sarah Marthinsen (24) fra Hønefoss.

Og til lyden av kaptein Sabeltann og andre sjørøverviser, rullet bussen derfra ned til Pica Pica i Indre havn. Der tok piratene en kort drikkepause, før de kjørte videre i retning Sandefjord.

Pirattokt med På Kanten, foran f.v.: Linda Kleveland, Jani Barfod, Ella Othelie Liverød Lund, Sarah Marthinsen, Marthe Alman-Kaas, Espen Tarbeg, Tone Sivertsen. Jarle Andhøy, Maria Aakre Kleven og Lise Vestby. bak f.v.: Siri pay, Malene Tørresen, Frode Trummar, Anne Thorenfeldt, Line Brenden, Elise Rummelhoff, Stig Rune Anvik, Gisle Thorsen og Tom André Thygesen.

«Sånn var det ved På Kanten i fjor»:

Helge Larsen tok denne videoen ved På Kanten i Stavern i fjor.

- Dette er noe av det som har fått kommunen til å reagere, skriver han i et innlegg.

(Innlegget nedenfor ble først lagt ut på Facebook-siden «Stavern by – hele året» og gjengis med tillatelse fra Helge Larsen her.)

«- Sånn var det på På Kanten i fjor, og dette er noe av det som har fått kommunen til å reagere. Dette er fra kl 22.30, 10. august i fjor, den kvelden politiet stengte stedet. Dagen etter gikk daglig leder Alman Kaas og Jarle Andhøy ut i Østlands-Posten og ga uttrykk for at det ikke hadde vært noe støy.

Nå har kommunens administrasjon og politikere slått fast at de drev ulovlig. De hadde ikke godkjenning for å bruke bygget til arrangementene de hadde.

Som det står i kommunens vedtak, fikk man lov til å opprette stedet på den betingelse av at det kun skulle være bakgrunnsmusikk: «Tillatelsen som ble gitt av bygningsrådet i 1993 var basert på at åpningstiden den gang skullevære kl. 1200 til 0100 og med musikk kun som moderat bakgrunnsmusikk.»

LES HELE INNLEGGET HER, SE VIDEOEN NEDENFOR OG SI DIN MENING


Fakta: Jarle Andhøy

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Jarle Andhøy (født 23. oktober 1977 i Larvik) er en seiler og deltager i TV-programmer. Allerede som 19-åring reiste han ut i verden med en 27 fots Albin Vega.

Senere har det blitt flere ekspedisjoner både til havs og til lands og flere bøker og tv-serier om disse. 

22. februar 2011 ble Andhøy og resten av mannskapet erklært savnet etter at det ble fanget opp nødsignaler fra seilbåten «Berserk». Det ble gjort flere mislykkede forsøk på å få telefon- og radiokontakt med båten, før Jarle Andhøy og 18 år gamle Samuel Massie kom seg i sikkerhet ved Scott-basen i Antarktis. De tre resterende mannskapene på Berserk, Leonard J. Banks, Tom Gisle Bellika og Robert Skaanes, er aldri blitt funnet og antatt omkommet

Hans selskap Sjøsprøyt omsatte for litt over seks millioner kroner i  2012. Det var en tredobling sammenlignet mot året før.

Andhøy tjener blant annet gode penger på å stille som foredragsholder.

Kilde: WikipediaRapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere