NA24.no

«Je har itte rå tæl blyanter»

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Brustad bryr seg mer om penner og blyanter enn omstridt kjempefaktura.

Omtrent samtidig med at Berit Kjøll sendte Næringsdepartementet en omstridt PR-faktura på 754.322,50 kroner, fikk alle ansatte i Næringsdepartementet en streng epost.

Administrasjonsavdelingen i Næringsdepartementet påpekte at det ble brukt for mye penger på rekvisita i forhold til budsjettet. Derfor ble det gitt beskjed om at man måtte spare. I den strenge e-posten ble spesielt penner og blyanter nevnt.

Næringsdepartementet bekrefter denne innsparingsmeldingen overfor NA24.

NA24 vet at innsparingsmailen ble flittig diskutert hos de ansatte i departementet, og da særlig etter at Berit Kjøll leverte den fete regningen på over 750.000 kroner.

Bryr seg ikke om fakturaen
Selv om administrasjonsavdelingen til Næringsdepartementet skal spare på penner og blyanter, bryr ikke Sylvia Brustad seg noe særlig om Kjøll-regningen.

Dette svarte Brustad da Nettavisen spurte henne om denne saken opptar henne.

- Nei, den opptar meg ikke veldig mye, men vi må håndtere den best mulig. Nå er vi midt i en prosess, og jeg kan ikke si noe om de forholdene vi jobber med, utttalte hun.

Den omstridte fakturaren stammer fra bråket mellom Berit Kjøll og Kjell Inge Røkke, da Geelmuyden.Kiese ble hyret inn av Kjøll selv.

Statens tidligere representant i Aker Holding, Berit Kjøll, ble fakturert for 754.322,50 kroner, inklusiv merverdiavgift, for perioden 6. april til 21. mai. Bråket oppsto da Aker overførte selskaper fra Aker til et datterselskap i Aker Solutions.

Les også: Alt om Røkke-saken

Snarlig effekt?
Brustad får sannsynligvis en raskere effekt av innsparingsmailen til sine ansatte, enn en avslutning på Kjøll-saken.

Mens departementet først skulle behandle Kjøll-regningen raskt, har de nå like før valget ikke like bråhast med å fatte en beslutning. Innsparingen av blyanter ble derimot effektuert snarest, ifølge Næringsdepartementets administrasjonsavdeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere