Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var full, sliten og hadde ikke sovet på et par dager

Nå lever den tidligere «wonderboyen» på 13.000 kroner i måneden fra Nav.

OSLO TINGRETT (Nettavisen NA24): Det var det som virket som en ydmyk Christian Fredrik Aarnes som møtte i Oslo Tingrett, mandag.

I en periode på to år skal det angivelig ha lykkes Tønsberg-mannen å ha lurt norske og utenlandske meglerhus for rundt 50 millioner kroner.

Alt tapt i ellevill spekulasjon med base i hans leide luksusleilighet på eksklusive Tjuvholmen i Oslo.

29-åringen er tiltalt for dokumentforfalskning og grovt bedrageri, og han erkjente mandag full straffeskyld på samtlige punkter i tiltalebeslutningen.

Aarnes skal blant ha forfalsket regnskapet til sitt private selskap, Rock Solid Capital, for 2010 og første halvdel 2011, slik at det vist eiendeler for henholdsvis 54 og 72 millioner kroner.

- Jeg laget det fordi jeg var i en presset situasjon, og jeg skjønte at det gikk veldig galt, forklarte Aarnes, som ble pågrepet i august 2011.

- Har vært forferdelig langt nede

Tiden etter pågripelsen skal ha vært tung for Aarnes. Noe som kom frem da tiltalte forklarte seg i retten mandag.

- Jeg har vært svært psykisk preget av saken, og har vært forferdelig langt nede i to og et halvt år, forklarte han.

Mens Aarnes tidligere levde et luksusliv i hovedstaden, bor han nå i Tønsberg, og mottar i underkant av 13.000 kroner i måneden fra Nav, ifølge uttalelser i retten.

I flere år skal Aarnes ha vært en high flyer på Oslo jetsettscene, og brukt så mye som 30.000 kroner i uka på champagne, samt pleiet omgang med flere av barna til Norges mest kjente investorer.

- Jeg var rimelig ustø

Også et av Norges mest suksessfulle meglerhus de siste 15 årene, Pareto Securities, som kontrolleres av en av Norges rikeste menn, mandalitten Svein Støle, skal ha vært involvert med Aarnes.

Pareto skal ha tapt 340.000 kroner på Aarnes, og mandag forklarete den tiltalte hvordan han kom i kontakt med det norske meglerhuset.

- En megler kontaktet meg, sa Aarnes.

Han forklarte videre at han aldri sendte Pareto noen dokumenter, verken i form av trekkfullmakter eller regnskap. Men han medga samtidig at han husker lite fra denne perioden, og av kontakten med Pareto-megleren.

- Jeg var full, sliten og hadde ikke sovet på et par dager, og det kommer frem av dialogen under, forklarte Aarnes, og refererte til en mail-utveksling mellom han og Pareto-megleren.

- Jeg var rimelig ustø, fortsatte han.

Noen kjøp av aksjer via selskapet ble det det imidlertid ikke, ifølge Aarnes. Han hadde et kundeforhold med Pareto, men ingen rett til å forta handel.

- Det ble aldri innvilget kreditt så derfor ble det aldri handlet med Pareto, sa Aarnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Spesiell dialog

Til tross for at Aarnes ikke kjøpte noen aksjer av Pareto, la aktor frem påstand om at Aarnes hadde solgt 16.000 Yara-aksjer gjennom meglerhuset.

Dette var aksjer han ikke hadde.

Et lydopptak, mellom en Pareto-megler og Aarnes, som ikke ble avspilt i retten, skal visstnok bevise at Aarnes ga uttrykk for at han hadde disse aksjene.

Selv sier Aarnes at han ikke husker stort fra detaljene i samtalen.

- Det lydopptaket der viser en relativt spesiell dialog, som utspiller seg mellom to mennesker, så man skjønner rimelig fort at jeg ikke hadde sovet så veldig mye, og drukket mye alkohol, sa Aarnes.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre