*Nettavisen* Økonomi.

Jekker ned Fredriksen

Flere analytikere har nedjustert forventningene til Pan Fish.

26.10.06 16:52

Meglerhuset Carnegie nedjusterte i går estimatet for driftsresultatet med 34 prosent til 279 millioner kroner, mens Pareto mener at Pan Fish vil oppnå et driftsresultat på 275 millioner kroner i tredje kvartal, og et resultat før skatt på 150 millioner kroner av driftsinntekter på 1 309 millioner kroner. EBIT-margin forventes å bli 21,0.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi forandrer vårt 2006-estimat sterkt, delvis som en effekt av lavere slaktevolumer, delvis som følge av høyere kostnadseffekt av lavere volumer, og delvis som følge av noe redusert laksepris i andre halvår i 2006, som følge av relativt svake laksepriser de siste ukene, heter det i analysen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Per Ervland (NA24)

Juling
Pan Fish-aksjen fikk juling tidligere i uken som følge av mediestøy om at Russland hadde stengt grensen for import av norsk sjømat. Aksjen ble også negativt påvirket da det ble kjent at ABG Sundal Collier jekket ned sine forventinger til selskapets driftsresultat i tredje kvartal.

Forskyver
Pan Fish kom i går med en børsmelding om at det vil ta lengre tid å oppnå slaktevolumene, og at opptil 15.000 tonn av de tidligere slaktevolumene i gamle Pan Fish og Fjord Seafood vil komme i 2007 i stedet for andre halvår i år. Selskapets tidligere guiding har pekt mot et totalt slaktevolum for det kombinerte Pan Fish og Fjord Seafood på mellom 121.000 og 134.000 tonn. Denne ble i går redusert til mellom 121.000 og 125.000 tonn sløyd fisk.

Fortsatt kjøp
Pareto opprettholder i likhet med ABG og Carnegie sin kjøpsanbefaling på aksjen.

- Det som virkelig betyr noe i Pan Fish er 2007 og videre utover, og selskapet er på vei til å realisere sitt potensiale. Vi tror at utsiktene for 2007 for lakseoppdretterne ser veldig gode ut, og opprettholder vårt positive syn på sektoren, skriver Pareto.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag