NA24.no

Jekker ned produksjonsmål

Oljeselskap har blitt forsinket på et felt i Danmark, og det rammer produksjonen for året.

Noreco har sendt ut en oppdatering på hvordan produksjonen vil utvikle seg. I oppdateringen kommer det frem at oljeselskapet ikke vil klare å nå sine egne mål for året.

NA24 - din næringslivsavis

Forsinkelser i boreprogrammet på Nini-feltet i Danmark gjør at Noreco nå reduserer produksjonsmålet for 2009 til å ligge mellom 13.000 og 13.500 fat oljeekvivalenter per dag. Tidligere har selskapet operert med et kursmål på 14.000 fat olje per dag. Det nye målet tilsvarer en reduksjon på inntil 7,14 prosent.

- Reduksjonen i guiding er i hovedsak grunnet forsinkelse i boreprogrammet på Nini-feltet. Dette har forsinket leveranse av produksjons- og injeksjonsbrønner på Nini, noe som igjen har ført til forsinkelser på boringen på Nini Øst. De reduserte prognosene for 2009 representerer en utsettelse av produksjon til 2010 relatert til tidspunkt for oppstart av brønner, og ikke tap av reserver. De nye brønnene på Nini, Nini Øst og Brage vil gi en betydelig økning i Norecos produksjon gjennom resten av 2009, skriver selskapet i sin oppdatering.

Noreco har også debutert som operatør på norsk sokkel. Fredag startet de opp boringen av en letebrønn ved Tasta-prospektet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere