NA24.no

Jekker ned StatoilHydro

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Meglerhus er ikke optimistiske på vegne av de store europeiske oljeselskapene.

I en fersk analyse har Credit Suisse gått gjennom de store oljeselskapene i Europa. Gjennomgangen skjer samtidig som de kvesser en kniven og kutter i anbefalinger, kursmål og estimater.

NA24 - din næringslivsavis

Meglerhuset er ikke fornøyd med prestasjonen til de store oljeselskapene de ti siste årene og mener disse har levert dårlig volumvekst og at de har mistet prismakten. De ser sykliske og strukturelle grunner til å formane om forsiktighet i de store europeiske oljeselskapene. Blant annet har det sykliske momentumet forlatt sektoren.

Credit Suisse nedgraderer StatoilHydro til «underperform» fra nøytral og senker kursmålet til 124 kroner fra 135 kroner. Det skjer samtidig med at de tar de ned estimatene for resultat per aksje for 2009 til 13,71 kroner fra 14,04 kroner og til 17,74 kroner fra 19,82 kroner til 2010.

- I et lavere oljeprismiljø, har Statoil etter vårt syn blitt rettmessig sendt ned, skriver meglerhuset i en analyse.

De trekker frem at eksponeringen mot oljeprisen er en av de største i bransjen og resultatveksten kan kun oppnås gjennom en betydelig volumvekst, noe de mener Statoil har mistenkelig har vært mislykket i å oppnå i det siste.

- Gitt risikoen for en videre nedgang i prisene, tror vi Statoil vil redusere driftsinvesteringene som fører til en akselererende nedadgående rate (selv om dette kan bli motvirket av effekten av produksjonsdelingskontrakter på et topplinjenivå), skriver Credit Suisse.

En rekke av de andre store oljeselskapene i Europa lider samme skjebne, og meglerhuset har kuttet i både kursmål og anbefaling så vel som estimatutsiktene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere