Jekker opp REC-kursen

Meglerhus er fortsatt negativ til solenergiselskapet.

Goldman Sachs har løftet kursmålet i REC til 40 kroner fra 38 kroner etter at de nå tror REC vil presenterer høyere avskrivninger i første kvartal enn tidligere antatt.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Analytikerne i banken satser også på å produksjonskostnadene for silisium vil falle under tidligere estimater .

De knytter en del spenning på hva REC vil si i forbindelse med den amerikanske fabrikken i Moses Lake. Produksjonen ved fabrikken måtte stenges ned igjen etter å ha vært startet i rundt 10 dager, og spørsmålet nå er hvordan arbeidet med å starte opp produksjonen nå går.

Anbefaler salg
Analytikerne ønsker også å få svar på hvordan REC ser utviklingen av prisdannelsen i markedet i hele solenergikjeden og potensielle brudd på lånebetingelsene (covenants).

Aksjekursen til REC ligger mandag formiddag på 56,30 kroner per aksje, og Goldman Sachs har en salgsanbefaling på aksjen.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

REC fikk ny konsernsjef mot slutten av mars. Etter flere år i førersetet ble Erik Thorsen bedt om å gå, og styreleder Ole Enger er satt inn som ny konsernsjef. Dette har medført spekulasjoner om at det kan komme mer negativt nytt fra selskapet.

Sprik i estimatene
Analytikernes resultatestimater spriker mellom stort underskudd og overskudd for REC. SME Direkt har på vegne av TDN Finans spurt 14 analytikere hva de forventer av REC.

I snitt ligger forventningene på 218 millioner kroner i resultat før skatt, men det laveste anslaget er på 259 millioner i underskudd, mens det høyeste 423 millioner kroner. Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) er forventet å komme på 644 millioner kroner, med det laveste og høyeste anslaget på henholdsvis 430 og 741 millioner kroner.

Driftsresultatet er forventet å vokse til 2.498 millioner kroner i første kvartal, skriver TDN Finans, hvor det høyeste anslaget er på 2.856 millioner og det laveste ligger på 2.098 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.